StoryEditorOCM
RukometRUKOMET

PRVA HL (Ž) Dalmatinka nije uspjela još jednom dobiti Trešnjevku

Piše Branko Kulidžan
10. veljače 2019. - 00:00
Dalmatinka nije uspjela i drugi put ove sezone pobijediti Trešnjevku. Nakon što je u prvom dijelu sezone slavila u Zagrebu s 32:25, sad je izgubila kod kuće s 23:17 te je nakon 15. kola Prve hrvatske lige šesta sa 16 bodova (osam pobjeda i šest poraza), dok je Trešnjevka stigla do pete pobjede te je sad deveta u konkurenciji trinaest ekipa s 10 bodova (osam poraza).
 
Po drugi put ove sezone, prvi put 19. siječnja kad su u 12. kolu kod kuće s 38:22 izgubile od Splita 2010., pločanske rukometašice su odigrale utakmicu ispod svih očekivanja te razočarale vjerne navijače. 

Renata Vladimir, Ema Barbir i Magdalena Žderić su s po četiri pogotka bile naučinkovitije u redovima Dalmatinke za koju je Lana Jarak postigla tri, a Marija Radoš i Andrea Klarić po jedan pogodak. Petra Marinović je imala 13 obrana, a Andrijana Vlatka Jelčić jednu. Pod vodstvom Ivana Jerkovića za Dalmatinku su protiv Trešnjevke još igrale Antonija Rotim, Lucija Cvijanović, Anđela Sušak, Anđela Zelić, Josipa Oršulić, Matea Krilić, Iva Žderić i Anamarija Nikolac.

U 16. kolu Dalmatinka je gost Lokomotive, lidera prvenstva, koji ima stopostotan učinak. 
27. travanj 2024 05:25