StoryEditorOCM
RukometRUKOMET

PRETKOLO HRVATSKOG KUPA Opet slavi Korčula, Dubrovnik se okrenuo prvenstvu i Buzetu

7. studenog 2018. - 23:46
Pod 'balonom' je Zlatko Saračević imao svoje debi na klupi RKHM Dubrovnik. Bilo je to za bodove protiv Korčule u južnoj skupini Druge hrvatske lige. Bio je uspješan. Pod 'balonom' je dubrovački sastav odigrao prvu utakmicu nakon iznenadnog odlaska Saračevića, poziva koji se ne odbija (PPD Zagreb), i to je bila kup utakmica. Neočekivano je Dubrovnik izgubio od Korčule, a sad je na istom mjestu Silvijo Ivandija upisao prvi poraz u jednoj službenoj utakmici otkada je u ljeto ove godine preuzeo klupu prve momčadi. Opet kup utakmica. Opet dalje ide Korčula, koja je ovaj put bila bolja s 32:23 (18:10).

Istina, ovaj put RKHM Dubrovnik je pao prije početka utakmice pod 'balonom'. Udarne igrače, one koji su osvojili 11 od mogućih 12 bodova u prvenstvu, te osigurali prvo mjesto u južnoj skupini Prve hrvatske lige, Ivandija je ostavio u Gospinom polju. Poveo je samo dvojicu od onih koji imaju veću minutažu (Luka Bevanda i Marino Knez). Ostala mjesta u zapisniku popunio je s dubrovačkom mladosti, koja nije uspjela parirati Korčuli, koja opet slavi.

Čak 11 igrača Korčule je pogađalo mrežu RKHM Dubrovnik (Vlaho Stanišić 6, Frano Jeričević 4, Zvonimir Čenan, Toni Žuvela, Antonio Petrović, Zvonimir Đula, Goran Stamatović i Frančesko Verazza po 3, Filip Mažurana 2, te po 1 Denis Sansović i Tomislav Šegedin. Potonji je vratar i imao je 13 obrana, a u prvom poluvremenu je nakon jedne obrane naciljao nebranjenu mrežu gostiju, koje je u napadu predvodio Luka Bevanda sa čak 16 pogodaka (Paolo Bašica 3, Denis Topuzović 2, Marino Knez i Nikola Hrtica po 1).

Korčulani će i dalje voziti na dva kolosijeka (prvenstvo i kup), a RKHM Dubrovnik samo prvenstvo. Korčulanima sad stiže u prvenstvu Kamičak. Tri pobjede i jedan poraz je učinak momčadi trenera Miša Veraje u južnoj skupini Druge hrvatske lige.

I RKHM Dubrovnik je domaćin ovog vikenda. Njemu u goste dolazi prvi favorit Prve hrvatske lige jug - Buzet, koji se pojačao s nekoliko premijerligaških igrača, ali kojem ne cvjetaju ruže na početku nove sezone. Već je izgubio tri utakmice. RKHM Dubrovnik, koji je neporažen, ima priliku nakon sedam kola steći velikih sedam bodova prednosti u odnosu na Buzet, te novom pobjedom, šestom, sačuvati prvo mjesto. Derbi 7. kola Prve hrvatske lige jug igra se u subotu u Gospinom polju s početkom u 18 sati.

Korčula će u idućem (pret)kolu kupa igrati opet protiv člana južne skupine Prve hrvatske lige - Metković Mehanike, i to opet kod kuće jer je niži rang. Metković Mehanika je na startu kupa s 27:20 dobila drugoligaša Opuzena
25. travanj 2024 15:04