StoryEditorOCM
RukometRUKOMET

PRVA HRVATSKA LIGA (Ž) Ovacije za Renatu Kežić!

Piše Branko Kulidžan
23. listopada 2018. - 12:00
Pamtit će se treća ovosezonska pobjeda rukometašica Dalmatinke, koja je u 5. kolu Prve hrvatske lige pred svojim gledateljima bila uspješnija od Sesvete Agroproteinke s 25:22 (12:10). Razlog jest sjajna Renata Kežić, koja je gošćama 'utrpala' čak 17 pogodaka! Nagrađena je ovacijama s tribina.

Dalmatinka je u prvih pet kola dobila na startu Zrinski kod kuće, te Trešnjevku u gostima. Potom očekivano izgubila od dvije naše najbolje ekipe: kod kuće od Lokomotive, osvajačica Kupa Hrvatske, a u gostima od Podravka Vegeta, braniteljica naslova i sudionica europske Lige prvaka. Sad su dobile Sesvete Agroprotehniku, koja je u prva četiri kola imala tri pobjede i jedan poraz. Podravka Vegeta i Lokomotiva vode sa stopostotnim učinkom (pet utakmica - pet pobjeda), dok Dalmatinka dijeli treće mjesto sa Sesvetama Agroprotehnikom i Bjelovarom

Uz sjajnu Renatu Kežić ostat će upisano kako su pod vodstvom trenera Ivana Jerkovića uspjehu Dalmatinke protiv Sesvete Agroprotehnike doprinjele još: Andrijana Vlatka Jelčić (3 obrane), Antonija Rotim, Klara Arar, Lucija Cvijanović, Lana Jara (2), Anđela Zelić (1), Ema Barbir, Petra Marinović (5 obrana), Magdalena Žderić (3), Marija Radoš (1), Josipa Oršulić, Matea Krilić, Iva Žderić, Anamarija Nikolac i Andrea Klarić (1).

U 6. kolu, u subotu, 27. listopada, Dalmatinka je gost Osijeka, koji je bez boda, a potom mu u goste dolazi Bjelovar (3. studenog).
26. travanj 2024 19:45