StoryEditorOCM
RukometRUKOMETNI KLUB HRVATSKE MLADEŽI DUBROVNIK

BIVŠI POMOĆNIK IZBORNIKA HRVATSKE PREUZEO KORMILO Dubrovnik s novim trenerom lovi Premijer ligu!

5. lipnja 2018. - 16:05

Rukometaši Dubrovnika imaju novog trenera. Nakon Zlatka Saračevića, koji je pred kraj prvog dijela prošle sezone otišao i preuzeo PPD Zagreb, na klupu sjeda još jedno poznato i priznato trenersko ime. Silvio Ivandija, 54-godišnjak iz Osijeka, naslijedio je kormilo dubrovačkog prvoligaša od Ante Lagatora, koji je skupa s Antoniom Lončaricom vodio u nastavku sezone Dubrovnik i doveo ga do najboljeg rezultata u povijesti - trećeg mjesta u južnoj skupini Prve hrvatske lige.

Ivandija je bivši rukometaš. Igrao je srednjeg vanjskog. Nosio je dresove Osijeka, Pivovarne Laško, Badela 1862., Zameta, Prata i Trsta. Bilježi i reprezentativne nastupe. Vlasnik je zlata s Mediteranskih igara 1997. u Bariju. Potom trenerska karijera. Između ostalog u dva navrata trener Zagreba, vodio je još Osijek, Medveščak, Trst, Izviđač, Karlovac, Međugorje, Varaždin, Dubravu, te radio i s rukometašicama, i to Trešnjevke i Lokomotive. Bio je trener i u Kataru. U Dubrovnik stiže iz Izviđača iz Ljubuškog s kojim je osvojio naslov prvaka BiH. Osim u klubovima, bio je i izbornik, i to juniorske reprezentacije Katara, zatim kadetske reprezentacije Hrvatske s kojoj je na pet natjecanja osvojio četiri medalje od čega najsjajniju na Europskom prvenstvu. Između ostalog stoji kako je bio i izbornik ženske juniorske reprezentacije te pomoćnik izbornika seniorske reprezentacije Hrvatske Slavka Goluže na Svjetskom prvenstvu u Kataru 2015. godine.

Prije nego je predstavljen Ivandija je na konferenciji za novinare održanoj u Sponzi poslušao što je sve napravio njegov novi klub u protekloj sezoni, a nakon što je čuo kako je RKHM Dubrovnik nastupao sa sedam momčadi u Hrvatskim ligama, kako je odigrao 152 utakmice, kako su sve momčadi skupa prevalile 29.000 kilometara kako je to precizno izračunao Sven Krile, trener koji je prošle sezone vodio prvu momčad prve dvije utakmice nakon odlaska Saračeviča, te kako se natjecalo 107 igrača, a treninge i utakmice vodilo pet trenera, novi trener dubrovačkih rukometaša je podvukao:

- Sad mi je još draže što sam došao u RKHM Dubrovnik.

Ivandija ima želju napraviti korak naprijed, uvesti dubrovački klub u Premijer ligu, Nije se razbacivao obećanjima.

- Ogledalo našeg rada bit će rezultat naše ekipe – jasan je novi trener.  Želja mu je radom proširiti konkurenciju u prvoj momčadi. Prije nego je odlučio prihvatiti poziv iz Dubrovnika razgovarao je sa Zlatkom Saračevićem. Otkrio je kako je i prije bio u kontaktu sa čelnicima RKHM Dubrovnika, ali kako tada nisu postigli dogovor. Sad jesu.

Ivandija bi trebao zavrnuti rukave sredinom kolovoza. Tada će se sve znati. Kajo Cikatić jedini napušta Gospino polje. Ide na fakultet u Zagreb i to je razlog zbog čega odlazi. Još je rano govoriti, istaknuto je, o tome hoće li netko doći ili ne.

FOTO Ante Lagator, Sven Krile, Silvio Ivandija i Ivo Dragić u Sponzi

26. travanj 2024 21:30