StoryEditorOCM
RukometRUKOMET

45. INTERAMNIA WORLD CUP U ITALIJI Dubrovnik ovaj put nije ostao praznih ruku!

12. srpnja 2017. - 02:39

RKHM Dubrovnik zauzeo je treće mjesto na 45. Interamia World Cupu u talijanskom Teramu u konkurenciji igrača rođenih 2001. godine i mlađih. U konkurenciji ukupno 16 momčadi broncu je RKHM Dubrovnik pod vodstvom trenera Vide Vlahića osvojio igrajući u sastavu: Ante Matić, Gabriel Andrić, Toni Matana, Nikola Hrtica, Denis Topuzović, Paolo Bašica, Luka Prnjat, Fran Stjepan Granić, Luka Aletić, Leo Fiorović, Maro Župan, Lovro Mikulić, Dominik Ivan Miljković, Antonio Prnjat, Petar Burum, Luka Giljušić i Mauro Prnjat. 

Dubrovačka momčad je posljednjeg dana turnira željela uzvratiti 'B' momčadi danskog Rudersdala za minimalan poraz u skupini, ali na kraju nije igrala jer se suparnik nije pojavio. Kako za svoj nedolazak Danci nisu imali opravdanje, Ante Matić, kapetan Rukometnog kluba hrvatske mladeži Dubrovnik, podigao je pokal za treće mjesto. Pokal za prvo osvojili su dječaci kineskog Chousena SK, a srebro urujvajskog CA Montevidea.  

Turnir u Teramu je jedan od najpoznatijih za rukometnu budućnost. Okupio je ove godine 110 sastava iz 31 države sa četiri kontinenta. Utakmice se između ostalog igraju na glavnom trgu, u centru grada, a priliku nastupiti na toj glavnoj pozornici, u prekrasnom ambijentu, pod vedrim nebom, imali su i dječaci dubrovačkog kluba.

RKHM Dubrovnik je u Italiji, računajući utakmicu za treće mjesto koju nije igrao, imao ukupno osam utakmica: šest je dobio, a dvije izgubio, i to u skupini s pogotkom razlike promašivši sedmerac 12 sekundi prije kraja, te u polufinalu, također s pogotkom razlike, i to nakon produžetaka.

- Iako smo nastupali u kategoriji igrača rođenih 2001. i mlađih, u našoj momčadi je većina igrača rođena 2002. godine i mlađi. Tek smo imali četvoricu igrača koja su rođena 2001. godine - naglasili su iz RKHM Dubrovnik, koji je u Teramu prvi put nastupio prošle godine. Tada je u uzrastu igrača rođenih 2000. godine i mlađih u konkurenciji 24 sastava zauzeo četvrto mjesto. Ove godine je u konkurenciji igrača do 16 godina napravio korak naprijed te osvojio broncu! 

25. travanj 2024 20:53