StoryEditorOCM
RukometRUKOMET

DJEČACI RKHM DUBROVNIK U ITALIJI Točno u podne za broncu!

Piše PSD.
11. srpnja 2017. - 02:33

Rukometni klub hrvatske mladeži Dubrovnik, kako se ističe na facebook stranici kluba, propustio je veliku priliku izboriti finale kategorije do 16 godina na 45. Interamnia World Cup, koji se igra u Teramu (Italija). Poražen je u polufinalu nakon produžetaka od urugvajskog CA Montevidea sa 16:15. Na poluvremenu je bilo 7:6 za Urugvajce. Na kraju drugog poluvremena od 15 minuta - 11:11. U dodatnih dva puta po pet minuta poveli su Urugvajci sa četiri pogotka razlike.

- To nismo uspjeli stići bez obzira na raspoloženog Luku Prnjata te na golu odličnog kapetana Antu Matića sa čak 14 obrana u 40 minuta igre – istaknuli su u RKHM Dubrovnik, koji će posljednjeg dana turnira, u utorak, 11. srpnja, točno u podne igrati za treće mjesto protiv suparnika iz skupine, Rudersdala 'B', koji je u drugom polufinalu poražen od kineskog Chousena SK s 20:19.

Ogled s Rudentalom 'B' u skupini posebno pamti RKHM Dubrovnik. Ta utakmica, koja je odlučivala o pobjedniku skupine 'C', igrala se u subotu, 8. travnja, na centralnom terenu na glavnom trgu Terama pred 600 gledatelja! Danci su taj susret dobili s 13:12. RKHM Dubrovnik je promašio sedmerac 15 sekundi prije kraja. Međutim, zbog slabije pogodak razlike remi mu ne bi bio dovoljan za prvo mjesto i izravan plasman u polufinale, već je za to trebao pobjedu. Kao drugi u skupini s tri pobjede i jednim porazom razigravao je za polufinale te uspio pobijedivši prvo Rudersdala 'A', a potom poljski UKS Katy. Dance je dobio sa 16:12, a Poljake s 18:16.

- Jedini smo hrvatski predstavnik među 110 sastava iz 31 države sa četiri kontinenta. Iako nastupamo u kategoriji igrača rođenih 2001. i mlađih, u našoj momčadi je većina igrača rođena 2002. godine. Tek su četvorica igrača rođena 2001. godine - ističu iz RKHM Dubrovnik, koji je u Teramu prvi put nastupio prošle godine. Tada je u uzrastu igrača rođenih 2000. godine i mlađih u konkurenciji 24 sastava zauzeo četvrto mjesto. Ove godine u kategoriji igrača do 16 godina je 16 momčadi. 

Boje RKHM Dubrovnik pod vodstvom trenera Vide Vlahića brane Ante Matić, Gabriel Andrić, Toni Matana, Nikola Hrtica, Denis Topuzović, Paolo Bašica, Luka Prnjat, Fran Stjepan Granić, Luka Aletić, Leo Fiorović, Maro Župan, Lovro Mikulić, Dominik Ivan Miljković, Antonio Prnjat, Petar Burum, Luka Giljušić i Mauro Prnjat.

U nedjelju, 9. rujna, kada je na turniru bio slobodan dan, RKHM Dubrovnik je proveo u razgledavanju Rima..

T.V.
 

26. travanj 2024 13:49