StoryEditorOCM
RukometRUKOMET/PRVA HRVATSKA LIGA

VRATILI SPLITU MILO ZA DRAGO Janđel, Brnin, Ćužić, Radić, Bušlje, Dabelić!

22. travnja 2017. - 23:50

Opet su ugodno iznenadili rukometaši Dubrovnika. Ostvarili novu pobjedu. Treću u nizu. Podsjetili odmah na sjajan početak sezone kada su u prvih osam utakmica sezone ostvarili šest pobjeda i dva remija. Taj njihov sjajan niz je prekinuo Split u svojoj dvorani i to s uvjerljivih 32:23. Sad je momčad trenera Zlatka Saračevića i Vide Vlahića uzvratila tom istom Splitu te ga u Gospinom polju dobila s 26:24. To je deseta pobjeda ove sezone te je RKHM Dubrovnik i dalje na visokom petom mjestu, ali sad s 23 boda. Vodeći Karlovac je uoči ovog 20. kola imao 27 bodova, Split i Biograd su bili na drugom mjestu s po 25 bodova, četvrti Mladi Rudar je imao 23 boda...

Jedan od junaka te desete pobjede bio je vratar Kristijan Janđel. Ističe se nekoliko njegovih sjajnih obrana. Zadnjih pet minuta je zaključao svoja vrata. Nije dozvolio Splitu više niti jedan pogodak, a kako je RKHM Dubrovnik tu završnicu dobio s 3:0, od 23:24 je stigao do slavlja. Rudolf Ćužić je postigao pogodak za 24:24 te zatim pogodio za 25:24, a točku na 'i' stavio je kapetan Maro Dabelić realiziravši sedmerac.

Sjajan u napadu bio Leo Brnin. Protiv Splita prvi strijelac RKHM Dubrovnik. Čak sedam puta je prevario obranu drugoplasiranog sastava lige. Ćužić je postigao pogodak manje, pet Tomislav Radić, a, zanimljivo, ukupno je pet igrača RKHM Dubrovnik treslo mrežu Splita. Po četiri pogotka postigli su Nikša Bušlje i Maro Dabelić.

Do kraja su još dva kola. RKHM Dubrovnik je prvo gost Solina, a na kraju dočekuje Mladi Rudar.
 

26. travanj 2024 10:41