StoryEditorOCM
RukometRUKOMETNA NEDJELJA U GOSPINOM POLJU

DUBROVNIK - KOZALA U 16 SATI Koji će olimpijski pobjednik iz Atlante slaviti?

23. listopada 2016. - 12:11

Dubrovnik ili Kozala, Zlatko Saračević ili Alvaro Načinović, olimpijski pobjednici iz Atlante ove nedjelje jedan kontra drugoga. Naćinović je sportski direktor Kozale, gosta Dubrovnika u 4. kolu Prve hrvatske lige - jug. Saračević je trener Dubrovnika.

- Alvaro se 'spustio' na klupu prošlo kolo kad je Kozala razbila Mladi Rudar, favorita lige s 27:20 u jednoj fenomenalnoj utakmici. Kozala ima igrače koji izuzetno trče i ako im odgovorimo u toj trci, imamo šanse – istaknuo je Saračević.

Non stop su Saračević i Načinović bili skupa. Neka se zna, ne samo zajedno u Atlanti kad je Hrvatska osvojila olimpijsko zlato. Igrali su skupa za SFRJ u Seoulu 1988. te tada osvojili broncu, prvi put bili na pobjedničkom postolju Olimpijskih igara. Skupa osvojili broncu na prvom Europskom prvenstvu u Portugalu 1994. godine za Hrvatsku, godinu prije s Hrvatskom zlato na Mediteranskim igrama u Francuskoj, a godinu nakon Portugala srebro na Svjetskom prvenstvu na Islandu. Skupa sa Zagrebom klupski prvaci Europe. Saračević je zaključio karijeru u Zametu, a Načinović je Riječanin, kojem je Zamet matični klub.

Hoće li Načinović doći u Dubrovnik, sjediti na klupi Kozale, ne znamo. Ako dođe bit će dodatno zanimljivo. Što se tiče utakmice pitanje je može li Dubrovnik, novak u ligi, nastaviti niz uspjeha u Prvoj ligi, naravno, i Saračević svoj niz na klupi Dubrovnika na koju je sjeo pet kola prije kraja prošle sezone. Dubrovnik je sa Saračevićem ostvario pet pobjeda i tri remija u osam utakmica, ove sezone pobjeda (Karlovac na startu) te potom dva remija, i to zanimljivo, u oba isti scenarij. Dubrovnik je protiv Metkovića 1963. u Gospinom polju te prije sedam dana u Biogradu protiv Biograda izjednačio pogotkom iz sedmerca odnosno sa zvukom sirene. Oba puta nije zadrhtala ruka Rudolfa Čužića.      

- Kozala je izvanredna, ali mlada ekipa i to im je možda jedina mana. Bila su kadetski prvaci države. Poznati su zbog toga jer je njihov mladi igrač otišao u PSG, što je jedan drugi igrač danas na popisu igrača izbornika Željka Babića. To pokazuje kako dobro rade s mladima. Dakle, brzi, agresivni, borbeni… Bit će teško jer nisu ekipa koja nam odgovara, a s druge strane imamo nekih određenih problema, jedan je ozlijeđen (Avdić), drugi je na službenom putu (Bušlje), zatim problem s dvoranom, dan prije utakmice se u njoj nije moglo trenirati, a druge nema – rekao je trener Dubrovnika.

Ako je suditi po prve dvije prvoligaške utakmice, a i po posljednjoj prošle sezone, derbiju sa Solinom, Dubrovnik bi trebao imati 'igrača više'. U Gospinom polju očekuju kako će opet navijači doći u velikom broju.

Mladi Rudar, Buzet i Split imaju po 6 bodova s tim što je Buzet odigrao utakmicu manje (ima sve tri pobjede, ove nedjelje je gost Solina, dok su Mladi Rudar i Split već odigrali 4. kolo te imaju po tri pobjede i jedan poraz), Karlovac je četvrti s 5 bodova (nakon poraza u Dubrovniku ostvario je dvije pobjede i jedan remi), Dubrovnik je peti sa 4 boda, koliko ima Metković 1963. i Zadar, s tim što Dubrovnik još ima odigrati susret 4. kola. Kozala je deseta s 2 boda i utakmicom manje. Nakon dva poraza 'razbila' je Mladi Rudar. Kozala pobjedom u Dubrovniku može stići Dubrovnik, koji pak pobjedom protiv Kozale moće stići Mladi Rudar i Split te možda i Buzet ako izgubi u Solinu te čak biti lider Prve hrvatske lige - jug.

Utakmica između Dubrovnika i Kozale u Gospinom polju ove nedjelje počinje u 16 sati.

26. travanj 2024 02:52