StoryEditorOCM
OstaloPRVA HRVATSKA MALONOGOMETNA LIGA

SQUARE BEZ ČETVORICE NIJE USPIO SKOČITI NA PRVO MJESTO Opet s Uspinjačom 3:3, i opet je domaćin tri puta vodio...

10. siječnja 2020. - 22:23
Brazilac Pele se kasno vratio s odmora, doslovno pred samu utakmicu, kasnio je nekoliko dana te nije bio u kombinacijama za nastup, a na listi ozlijeđenih Squarea čak tri reprezentativca, dva hrvatska (Maro Đuraš i Ante Daničić) te makedonski (Adrijan Micevski), i kad je tako, nije bilo lako dubrovačkom sastavu uoči dolaska Uspinjače Gimka, istina pretposljednjeg sastava lige, ali sastava koji je podigao (opet) pokal Kupa Hrvatske i koji je nakon promjene na klupi uzeo 7 od 9 mogućih bodova u završnici prvog dijela.

Kako neće biti lako domaćinu zbog svega navedenog bilo je jasno odmah. Uspinjača Gimka je zaprijetila nakon 16 sekundi igre. Prvi je pokušao David Mataja. Zatim su igrači Squarea blokirali udarce Kristijana Postružina i Renata Koturovića. Prvi je prema vratima gostiju tukao Mirko Hrkač (50. sekunda). Točno nakon 120 sekundi igre Mataja ima zicer, ali brani Zoran Primić, koji se istaknuo i dvije minute poslije kad je iskosa pokušao Postružin. U 7. minuti odličan volej Hrkača, a u 9. minuti isti je odlično izveo slobodan udarac. Nakon oba pokušaja bio je udarac iz kuta za domaćina. U 10. minuti opet je odlično tukao Hrkač. Sad se tresla greda gola Uspinjače Gimke.

Svako malo je posla imao Primić. U 11. minuti je skinuo volej Postružina. U 13. minuti udarac Mataje nakon što se oslobodio Hrvoja Cvjetkovića. U 14. minuti Nikola Gudasić je u prilici, ali neprecizan. Potom prvi pogodak, ali ne u mreži domaćina. Stjepan Rezo je sjajno izbacio u priliku Hrkača, koji je prebacio Marka Vukovića – 1:0.

Uspinjača Gimka je malo prije pogotka Squarea napravila peti akumulirani prekršaj. U 16. minuti nova prilika gostiju: Mataja je asistirao Koturoviću čiji udarac, istrčao je pred Primića, nije otišao u okvir, već pored gola. U 17. minuti novi dvoboj Koturović – Primić. Vratar Square je izašao kao pobjednik, a isto tako i minutu poslije. Između te dvije prilike gostiju – prilika domaćina: Vuković brani udarac Blaga Gašpara.

Nakon udarca iz kuta, poslije zadnje obrane Primića i pokušaja kapetana gostiju, lopta je pogodila Harona Džankovića, koji je bio na metar od druge strative te je završila u mreži – 1:1. U 19. minuti Džanković je u prilici zatresti i mrežu Uspinjače nakon udarca Cvjetkovića, ali nije bio spretniji od Vukovića. Cvjetković nekoliko sekundi potom trese okvir gola. Na početku posljednje minute prvog poluvremena novi pokušaj Hrkača i nova obrana Vukovića.

U nastavku je prvi zaprijetio Square (Marko Kuraja), a na drugoj strani Matija Uremović. Bolja je bila prilika gostiju. Vuković odnosno Primić su bili na mjestu. U 26. minuti Kuraja je iz kuta naciljao Keka, a Brazilac mrežu Uspinjače Gimka – 2:1.

U 27. minuti Kuraja se borio te izborio priliku za pogodak. Vuković je na crti zaustavio njegov udarac. Keko je pokušao doći do lopte nakon čega je zaiskrilo, nastala je gužva nakon koje je sudac Vedran Babić iz Splita pokazao četiri žuta kartona – tri domaćinu (Primić, Keko i Hrkač) i jedan gostima (Vuković). Potom velika prilika gostiju, ali Koturović nije uspio prevariti vratara Squarea. U 31. minuti Vuković brani udarac Cvjetkovića, koji je potom blokirao pokušaj Koturovića iz blizine. Hrkač je nakon toga slomio obranu gostiju, uz aut crtu se oslobodio i Vukovića, koji mu je krenuo u susret, ali nije uspio pogotkom zaključiti akciju.

U 33. minuti dvoboj Keka i Vukovića u šestercu gostiju, pao je Brazilac, koji je krenuo sam prema vrataru Uspinjače Gimke, ali je Babić pokazao da nije bilo prekršaja. U 34. minuti peti akumulirani prekršaj domaćina. Nekoliko sekundi poslije je 2:2 - Mataja je udarcem iskosa prevario Primića. U 35. minuti peti akumulirani prekršaj Uspinjača Gimka. U 36. minuti dva puta je Vuković pobjednik u dvoboju s Kurajom nakon čega je u prilici bio Cvjetković. Na isteku 36. minute Mataja je zaprijetio, ali je na mjestu bio Primić. Potom bježi Postružin. Sam je ispred Primića, koji je na vrijeme izašao sa svojih vrata te zaustavio udarac hrvatskog reprezentativca. 

Na isteku 37. minute Hrkač je sve napravio, a završni udarac, za slavlje Squarea u Gospinom polju, potpisao Rezo - 3:2. Gosti su nakon toga zaigrali na sve ili ništa. Točno 51 sekundu prije kraja Primić je zaustavio udarac Mataje, ali ne i udarac Koturovića 32 sekunde prije kraja - 3:3. Do kraja pokušaj Kuraje, kojeg je zaustavio Vuković, a nakon toga i napad Uspinjače Gimke, ali se rezultat nije promijenio te je i drugi ogled ove sezone završio istim rezultatom. Zanimljivo, i u prvom je domaćin tri puta vodio, a gost tri puta uspio izjednačiti.

Nitko u redovima Squarea nije skrivao tugu zbog dva izgubljena boda. Mogao je barem na 24 sata preuzeti vrh. Istina, s bodom se izjednačio na vrhu s prvakom, Novo vrijeme Apfel, koji je i dalje lider zahvaljujući boljoj pogodak razlici i koji ima utakmicu manje. Uspinjača Gimka je prva koja je ove sezone uspjela izbjeći poraz u Gospinom polju. Prethodne četiri utakmice kod kuće Square je dobio. Iduće kolo Square dočekuje Futsal Dinamo, koji u 10. kolu dočekuje Novo vrijeme Apfel.
Square – Uspinjača 3:3
DUBROVNIK Sportska dvorana u Gospinom polju. Gledatelja 400. Suci: Vedran Babić i Ivan Mujan (obojica iz Splita), treći sudac: Zdravko Kuran (Metković). Delegat: Luka Klaić (Popovići).
Strijelci: 1:0 Hrkač (14), 1:1 Džanković (18/autogol), 2:1 Keko (26), 2:2 Mataja (34), 3:2 Rezo (37), 3:3 Koturović (40).
SQUARE: Primić, Turuk, Džanković, Cvjetković, Rezo, Kuraja, Keko, Konsuo, Gašpar, Perović, Hrkač. Trener: Antun Bačić.
USPINJAČA: Vuković, Piplica, Gudasić, Uremović, Mataja, Obšivač, Postružin, Čirjak, Koturović. Trener: Korab Morina.
10. KOLO
Petak, 10. siječnja, Dubrovnik: Square – Uspinjača Gimka 3:3, subota, 11. siječnja, Zagreb: Futsal Dinamo – Novo vrijeme Apfel, Omiš: Olmissum – Vrgorac, Šibenik: Crnica – AFC Universitas, nedjelja, 12. siječnja, Split: Split – Alumnus.

POREDAK: 1. Novo vrijeme Apfel 21 bod (+16), 2. Square (utakmica više) 21 bod (+9), 3. Olmissum 18 bodova (+12), 4. Crnica 16 bodova (-2), 5. Futsal Dinamo 11 bodova (+2), 6. Vrgorac 11 bodova (0), 7. Alumnus 10 bodova (-7), 8. AFC Universitas 10 bodova (-7), 9. Uspinjača Gimka (utakmica više) 10 bodova (-12), 10. Split 2 boda (-11).

U 11. kolu Square za sedam dana dočekuje Futsal Dinamo. Nakon toga su četiri tjedna pauze zbog nastupa reprezentacije u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo. 

26. travanj 2024 16:39