StoryEditorOCM
OstaloMALI NOGOMET/KUP HRVATSKE

SQUARE SE VRAĆA KUĆI Novo vrijeme ispalilo petardu nakon 2:2

Piše Tonči Vlašić/Antonio Vojvodić
10. ožujka 2017. - 23:07

Nastavio se niz poraza Squarea. Nakon što su protiv Futsal Dinama i Split Tommyja ostali praznih ruku u prvenstvu, Square nije u Kupu Hrvatske uspio pokvariti planove domaćinu. Novo vrijeme je dobilo najzanimljiviji četvrtfinalni ogled završnog turnira u Makarskoj sa čak 7:2 te se plasiralo u polufinale u kojem ga čeka zagrebački Nacional, dok su suparnici u drugom polufinalu Split Tommy i Porto Tolero iz Ploča. Polufinala se igraju u subotu, 11. ožujka, u 19 i 21 sat, a finale Kupa Hrvatske počinje u nedjelju, 12. ožujka u 19 sati. Split Tommy brani naslov pobjednika.

Dalmatinski prvoligaški derbi u četvrtfinalu Kupa Hrvatske počeo je loše za Square. Već nakon 68 sekundi Makarani su zatresli mrežu (Nejc Hozjan). Na isteku 5. minute uspjeli su to i drugi put (Vlado Andrijašević). Međutim, ne predaje se Square. Nakon 13 minuta i 33 sekunde igre Stjepan Rezo vara domaćeg vratara. Asistirao mu je Alen Turuk. Rukom sa svog gola. Samo 30 sekundi poslije 2:2. Vlado Andrijašević je sad zatresao vlastitu mrežu te je domaćin bio primoran zatražiti minutu odmora.

Pet minuta prije kraja prvog poluvremena peti akumulirani prekršaj domaćina, ali i Squarea. Adrijan Micevski je iz slobodnog udarca tukao silovit, ali nije pogodio okvir gola Novog vremena. Nakon toga potegao je i Stjepan Rezo, ali vratar domaćih, Filip Bašković, brani. U trenucima kada je Square bio bolji, Mato Šimunović je napravio prekršaj u polovici domaćina, koji je tako dobio udarac s deset metara. Vedran Kazazić je tukao i pogodio za vodstvo Makarana 3:2 (18 minuta i 25 sekundi igre). Minutu poslije Kazazić je u prilici, ali sad se istaknuo Alen Turuk.

Početak nastavka bez prilika, i tako do isteka osme minute kada je Nejc Hozjan odveo domaćina po drugi put na dva pogotka razlike. Svega 70 sekundi poslije po peti put se zatresla mreža Squarea. Uspio je to Farias de Souza Eduardo, Brazilac u redovima Novog vremena, koji je okrunio u 35. minuti odličnu akciju domaćina te pogodio za 6:2. Brazilac je bio strijelac i za 7:2. Zaobišao je vratara Turuka te pogodio. U 31. minuti, pri vodstvu makarskog sastava 5:2, Maro Đuraš je zatresao vratnicu gola domaćina.

Square je u Makarskoj u prvoj utakmici nakon razlaza s trenerom Marinkom Mavrovićem igrao pod vodstvom Mata Cvjetkovića u sastavu: Alen Turuk, Borna Tikvica, Hrvoje Cvjetković, Maro Đuraš, Adrijan Micevski, Zoran Primić, Marijan Tunjić, Adriano Darrer, Stjepan Rezo, Marko Kuraja, Denis Hasanović, Antonio Konsuo, Antun Bačić i Mato Šimunović. Sad već bivši trener Squarea s tribina je pratio utakmicu.

SEMAFOR
Petak, 10. ožujka, četvrtfinala:
Split Tommy - Petrinjčica 7:0, Nacional - Vrgorac 4:1, Kijevo Knin - Porto Tolero 2:2/ kazneni udarci 3:4, Square - Novo vrijeme 2:7.
Subota, 11. ožujka, polufinala, 19 sati: Split Tommy - Porto Tolero, 21 sat: Nacional - Novo vrijeme (obje utakmice izravno prenosi HNTV)

26. travanj 2024 11:04