StoryEditorOCM
OstaloBADMINTON/KUP HRVATSKE

SREBRNE DUBROVKINJE Barbara Janičić i Mia Čerjan

31. listopada 2016. - 10:31

Barbara Janičić i Mia Čerjan (na slici), članice Badmintonskog kluba Aedium, osvojile su srebrne medalje na turniru četvrtog kruga Kupa Hrvatske, koji je odigran u Zagrebu. Janičić je bila druga u konkurenciji 21 igračice uzrasta do 15 godina, a Čerjan je zauzela drugo mjesto u konkurenciji dvadeset igračica do 17 godina, dok je

Barbara Janičić je u uzrastu do 15 godina bila treća/četvrta nositeljica. U finalu je poražena od prve nositeljice, Ire Misir iz Velike Gorice s 2:1. Finale je izborila pobjedom protiv druge nositeljice, Ire Martinuš, članice Badmintonskog kluba Medvedgrad 1998. (Zagreb).

Čerjan, koja je bila druga nositeljica i koja je u finalu poražena od Inge Sadaić iz Badmintonskog kluba Zagreb Maksimir, prve nositeljice, i to s 2:1, bila je nadomak još jedne medalje, ali je u mješovitim parovima igrajući s Lukom Grubićem iz Badmintonskog kluba Međimurje (Čakovec) izgubila meč za brončanu medalju. U uzrastu do 17 godina Barbara Janičić je zauzla šesto mjesto, Nikolina Kabiček osmo, dok su Maris Guca i Helena Zvone natjecanje zaključile na diobi 13. mjesta. U mješovitim parovima Nikolina Kabiček je s Franom Pipunićem iz Badmintonskog kluba Purger (Zagreb) bila osma.

Na turniru u Zagrebu održano je natjecanje u tri uzrasne kategorije. U konkurenciji natjecatelja do 13 godina najbolji plasman od članova dubrovačkog kluba ostvario je mješoviti par, Marko Janičić i Nika Matana, koji je bio osmi. Pojedinačno u muškoj konkurenciji Marko Janičić je bio jedanaesti, a u konkurenciji igračica Nika Matana deseta, a Nika Masle trinaesta.

Dubrovački klub je nastupio s ukupno osam natjecatelja pod vodstvom trenera Ratka Galjera i Vlaha Čerjana.

26. travanj 2024 05:44