StoryEditorOCM
NogometTRADICIONALNI IZBOR NAJBOLJEG NOGOMETAŠA HRVATSKI TELEKOM PRVE HRVATSKE LIGE U ANKETI TPORTAL.HR

NAJBOLJI JE 25-GODIŠNJI METKOVAC Bruno Petković: 'Po nekima je to bio korak unazad, a bio je pun pogodak!'

17. prosinca 2019. - 18:29
Metkovac Bruno Petković, 25-godišnji napadač zagrebačkog Dinama i hrvatske reprezentacije, ponio je naslov najboljeg igrača Hrvatski Telekom Prve hrvatske nogometne lige. Nogomet je počeo trenirati u 'crveno bijelom' dresu ONK Metković. Zatim je prešao na drugu stranu grada. Obukao je 'plavo bijeli' dres mlađih uzrasta Neretve iz kojeg je otišao u mlađe uzraste Dinama, a u 'plavom' dresu je izborio mjesto u mladoj reprezentaciju Hrvatske za koju je upisao jedan nastup i jedan pogodak. Potom je tražio priliku. Nastupao za Hrvatski dragovoljac, Lokomotivu, te u Italiji za Cataniju, Varese, Reggianu, Virtus, Trapani, Veronu i Bolognu.

U ljeto 2018. godine dočekao je novi poziv iz Maksimira. Vratio se u Hrvatsku, u Maksimir. Dobio je priliku. Iskoristio je. Vrlo brzo nakon toga dobio je poziv izbornika Zlatka Dalića. I tu se iskazao. U osam nastupa u dresu 'A' reprezentacije postigao je pet pogodaka. Petković je u tradicionalnoj anketi tportal.hr izabran glasovima (bodovima) kapetana svih deset prvoligaških klubova. Osvojio je 74 od mogućih 100 bodova. Dani Olmo, također igrač Dinama i španjolski reprezentativac, bio je drugi s 58 bodova, treće mjesto zauzeo je s 30 bodova Mijo Caktaš (Hajduk), četvrti je vratar Dinama i hrvatski reprezentativac Domagoj Livaković s 26 bodova, peti Kristijan Lovrić iz Gorice s 18 bodova...

Izborom za najboljeg igrača prvog razreda hrvatskog klupskog nogometa Petković se pridružio biranom društvu igrača koji su dobili to prestižno priznanje, a u kojem su Niko Kranjčar, Eduardo da Silva, Luka Modrić, Mario Mandžukić, Sammir, Ivan Santini, Leon Benko, Andrej Kramarić, Marin Tomasov, Franko Andrijašević, El Arabi Hilal Soudani i Dani Olmo.

- Ponosan sam na ovu nagradu jer smatram kako nema vjerodostojnijeg suda od onoga u kojem sudjeluju osobe koje se bave istim poslom. Iza mene je fantastična godina u dresu Dinama i reprezentacije i osim ovog raspleta Lige prvaka teško da bih i sam izabrao bolji scenarij od ovog. Želim se zahvaliti svima koji su bili dio mog puta. Dolazak u Dinamo bila je prekretnica u mojem životu i karijeri. Po nekima je to bio korak unazad, ali shvatio sam da moram nešto promijeniti, znao sam da u Italiji više ne ide - istaknuo je Petković prilikom preuzimanja nagrade.
26. travanj 2024 13:14