StoryEditorOCM
Nogomet8. NOGOMETNI TURNIR U SPOMEN NA NAJMLAĐEG POGINULOG BRANITELJA

MEMORIJAL 'JOSIP ZVONO' NA LAPADSKOM TRAVNJAKU Domaćin u finalu protiv zagrebačke Lokomotive

7. prosinca 2019. - 17:44
Josip Zvono se u Domovinski rat uključio 1. listopada 1991. godine, prvog dana napada pripadnika bivše JNA potpomognutih rezervistima na Dubrovnik. Sedamnaest dana poslije poginio je na Pobrežju. Još nije imao ni 17 godina. Josip Zvono, najmlađi poginuli dubrovački branitelj, rodio se 13. studenog 1974. godine. Pokopan je na groblju Boninovo. Posmrtno je odlikovan Redom Petra Zrinskog i Frana Krste Frankopana te Spomenicom Domovinskog rata.

Nogometni klub GOŠK Dubrovnik 1919. ove godine po osmi put organizira turnir njemu u spomen. Prvog dana turnira za uzrast do 16 godina odigrani su polufinalni susreti. Domaćin je sa 6:0 savladao Župu dubrovačku (strijelci su bili Toni Skurić, Maro Vatović, Roko Cvjetanović, Isan Kacić, Bruno Paviša i Mihael Dabo), a potom je u drugoj utakmici zagrebačka Lokomotiva s 2:1 savladala splitski Hajduk

U nedjelju, 8. prosinca, točno u podne počet će susret za treće mjesto između Župe dubrovačke i Hajduka, a u 13.15 sati finalna utakmica između GOŠK Dubrovnika 1919. i Lokomotive. 

Uoči posljednje dvije utakmice turnira, od 11 sati, igrat će se utakmica u spomen na Luku Tolja, tragično preminulog mladog nogometaša dubrovačkog kluba, koji je posljednji nastup imao u Lapadu nekoliko dana prije same nesreće, i to baš na memorijalnom nogometnom turniru 'Josip Zvono', tada drugom izdanju turnira, koje je održano početkom prosinca 2013. godine. Tolja je imao 16 godina kad je poginuo na Božić 2013. godine u prometnoj nesreći, koja se dogodila u Župi dubrovačkoj, a u kojoj je život izgubio još jedan mladi dubrovački sportaš, 15-godišnji jedriličar Daniel Sentić.
26. travanj 2024 15:44