StoryEditorOCM
NogometNOGOMET

Teo Herceg - igrač čije vrijeme tek dolazi

Piše Branko Kulidžan
Foto: privatni album
19. lipnja 2019. - 11:56
Prije nešto više od dvije godine u Jadran Luka Ploče sa brojem 14 na leđima istrčao je među prvih jedanest za gledatelje i pločanske "Trlilule" nepoznato ime. Mnogi su ostali iznenađeni hrabrošću trenera Gorana Prolete da u vatru ubaci tada još golobradog momka sa nepunih 17 godina pitajući se tko je on. Tih, povučen izvan terena, na utakmicama britak, beskompromisan ne štedeći sebe, malo priča a sve što ima da kaže pokazuje na terenu.

Takav je Teo Herceg, rođen 1.rujna 2000. godine, ponikao u Crvenom Grmu blizu Ljubuškog. Zanimanje za nogomet pokazuje već sa prvim polaskom u školu gdje ubrzo kao veliki talenat igra za kadete nogometnog kluba Bigeste iz Ljubuškog, nakon toga prelazi u Slogu također iz Ljubuškog gdje njegove dobre igre po vokaciji lijevog bočnog ne ostaju nezapažene te na adresu stiže poziv izbornik "U-16" juniorske reprezentacije BiH, za koju je upisao dva nastupa u Zenici i Sarajevu. Nakon toga odlazi u Opuzen na Podvornicu gdje se u trečeligašu Neretvancu zadržao jednu polusezonu da bi se nakon toga skrasio u Jadranu Luka Ploče.

U prošloj tek završenoj sezoni Teo je upisao 25 nastupa od toga 24 u početnoj postavi, te odigrao ukupno 2243 minuta za plave sa ušća Neretve, upisao jedan pogodan i tri opomene.
 
- Kad sam došao u Ploče dočekala me jedna sređena sredina, lijepo su me suigrači prihvatili kao i trener koji je imao razumijevanja prema meni obzirom da sam bio najmlađi u momčadi. Trebalo se u jakoj konkurenciji izboriti za mjesti, sebi sam rekao stisni zube tvoje vrijeme tek dolazi znajući koliko volim nogomet i koliko sam se svih ovih godina iza mene odricao da bi nešto više postigao.
 
Postao je ljubimac gledatelja zbog svoje brzine, prodora preko lijeve strane stvarajući košmar u protivničkim redovima. Već su počeli indirektno da ga obilaze skauti i menađeri, ali njegova skromnost ne pokazuje euforiju.
 
- Za sada želim ovdje ostati, šta novi dan donosi nitko od nas nezna tako ni ja. Ako se ukaže prilika koja se nebi mogla odbiti sve je moguće Najveća mi je želja da me zdravlje posluži onda će biti i dobre igre i bolji rezultata, te da Hrvatskom kupu ove godine postignemo još veći uspjeh, za kraj je istaknuo dječak ozbiljnog lica - Teo Herceg. 
 
25. travanj 2024 12:24