StoryEditorOCM
NogometNOGOMET

ŽUPANIJSKI KUP Pločani na Opuzence, Žrnovo će na BŠK Zmaj

Piše Branko Kulidžan i Tonči Vlašić
20. ožujka 2019. - 19:53
Jadran Luka Ploče je izborio plasman u finale Županijskog kupa skupina Dolina Neretve. Suparnik će mu biti Neretvanac iz Opuzena. Pločani su u polufinalu skupine sa 4:1 savladali na svom travnjaku ONK Metković. Marijan Šuto je prvi pogodio u 5. minuti mrežu metkovskih 'crveno bijelih', pogodio je isti još jednom u 50. minuti za 3:0. Pogodak za 2:0 u 16. minuti potpisao je Goran Romić, a za 4:0 u 81. minuti strijelac je bio Marin Mateljak. Pet minuta poslije četvrtog pogotka domaćina - pogodak ONK Metković, i to je uspio Stipan Marević.

U Smokvici Žrnovo je slavilo na jedanaesterce te izborilo finale skupine Lastovo - Korčula u kojem će igrati protiv BŠK Zmaj. Žrnovo je povelo u 60. minuti. Mrežu domaćina pogodio je Toni Milović, a trinaest minuta poslije 1:1. Športsko društvo Smokvica izjednačilo je iz kaznenog udarca. Mladen Salečić je bio precizan. Kako nije bilo više pogodaka u 90 minuta igre - jedanaesterci. Sve je bilo gotovo već nakon treće serije. Toni Skokandić je pogodio u prvoj za goste nakon što Domagoj Šain nije za domaćina. Zatim, za goste Vito Andrijić Klose, a za domaće ne uspijeva David Jurić, točnije, brani Domagoj Markulin. U trećoj opet isto - za goste Andrej Korica, a za domaće je neuspješan Jerko Pecotić, promašio je okvir gola, te je već tad Žrnovo moglo slaviti plasman u finale skupine.

Podsjetnik, u finalu skupine Dubrovnik - Župa dubrovačka - Konavle igrat će Croatia i Konavljanin, a u skupini Pelješac pobjednik je Faraon iz Trpnja, kojem će se u polufinalu Županijskog kupa pridružiti pobjednici preostale tri skupine.
26. travanj 2024 18:01