StoryEditorOCM
NogometNOGOMETAŠI DINAMA IZBORILI OSMINU FINALA EUROPSKE LIGE

DOKTOR JE BIO FANTASTIČAN Metkovac Bruno Petković asistencijom i pogotkom 'zapalio' Maksimir!

22. veljače 2019. - 01:24
Slave svi Bruna Petkovića, 24-godišnjeg Metkovca. Pogodio je u 73. minuti za konačnih 3:0 u prepunom Maksimiru, te stavio točku na 'i' na novi uspjeh zagrebačkih 'plavih' u Europskoj ligi. Dinamo je uspio nadoknaditi u uzvratnoj utakmici šesnaestine finala poraz od 2:1 kod Viktorije iz Pilzena. Petković je uzvratnu utakmicu otvorio sjajnom asistencijom za prvi pogodak Dinama, koji je u 15. minuti postigao Mislav Oršić. Emir Dilaver je u 34. minuti bio strijelac za 2:0. 

Hrvatskom prvaku su stigle brojne čestitke zbog plasmana među 16 najboljih, mnoge preko društvenih mreža. Legendarni hrvatski nogometaš Vedran Ćorluka je skako od sreće nakon svakog pogotka Dinama, a nakon trećeg, kojeg je postigao Petković, počastio je Metkovca uzvikujući: 'Doktore!'. Petkovića je nahvalila još jedna legenda Dinama, Slaven Zambata: 'Ovo je bila potpuna fantazija. Izvanredni su dečki. Hajrović, Petković i Oršić - taj je trojac odigrao fantastično' - rekao je Zambata.

Petković je u Dinamo stigao prošle godine iz Italije u koju je otišao 2013. godine. Nogomet je počeo trenirati u 'crveno bijelom' dresu ONK Metković. Zatim je prešao na drugu stranu grada. Obukao je 'plavo bijeli' dres mlađih uzrasta Neretve iz kojeg je otišao u mlađe uzraste Dinama, a u 'plavom' dresu je izborio mjesto u mladoj reprezentaciju Hrvatske za koju je upisao jedan nastup i jedan pogodak.

Metkovac se našao u središtu pozornosti kad je škaricama protiv Lokomotive u Kranjčevićevoj potpisao po mnogima jedan od najljepših pogodaka u povijesti HNL-a. Bilo je to krajem prošle godine. Nedugo nakon toga je također škaricama pogodio i u Zaprešiću protiv Intera. Sad nakon pobjede protiv Viktorije iz Pilzena, asistencije i pogotka, 'zatrpan' je komplimentima. 

- Presretni smo, odigrali smo jednu mušku utakmicu i vjerujem da je ovo momčad zaslužila. Igrali smo svoju igru, trebali smo odigrati ovako, trebali smo pokazati muda, imali smo karakter i zasluženo pobijedili - rekao je Petković nakon plasmana u osminu finala Europske lige, a protiv koga će Dinamo igrati znat će vrlo brzo.

U Maksimir mogu doći Arsenal, Eintracht Frankfurt, Napoli, Salzburg, Valencia, Villarreal, Zenit, Sevilla, Krasnodar, Benfica, Rennes, Chelsea, Dynamo Kijev, Slavia Prag i(li) Inter. Ždrijeb osmine finala u petak, 22. veljače, u švicarskom Nyonu, sjedištu UEFA-e, počinje u 13 sati. Nema nositelja, nema ni drugih ograničenja. Dakle, međusobno u osmini finala mogu igrati klubovi koji su stigli iz Lige prvaka, koji su bili zajedno u skupini Eurolige pa i oni koji dolaze iz istih država.

- O ždrijebu apsolutno nismo razmišljali, tko god da dođe, neka dođe. Nismo prošli dalje da bismo ispali već u idućem kolu! Koja god nas momčad izvukla u ždrijebu, neće im biti lako - poručio je Metkovac. 
25. travanj 2024 17:54