StoryEditorOCM
NogometNOGOMET

ŽUPANIJSKI KUP, 1. KOLO Poslastica u utorak, svi ostali već u nedjelju!

21. veljače 2019. - 22:23
Najzanimljiviji dvoboj 1. kola u sve četiri skupine Županijskog nogometnog kupa između dva hrvatska trećeligaša, Jadrana Luka Ploče, prošlogodišnjeg pobjednika, koji je potom dogurao do osmine finala Hrvatskog nogometnog kupa, i metkovske Neretva, neće se igrati u Pločama u nedjelju, 24. veljače, već dva dana poslije, u utorak, 26. veljače. Razlog je što se ovog vikenda nastavlja natjecanje u južnoj skupini Treće hrvatske lige, a na startu proljetnog dijela, u subotu, 23. veljače, u Ploče stiže Imotski, a Metkovci su gosti Kamena u Ivanbegovini. 

Sve ostale utakmice 1. kola Županijskog kupa igraju u nedjelju, 24. veljače, s početkom u 15 sati. Preostala utakmica u skupini Dolina Neretve igra se u Krvavcu, a sastaju se županijski drugoligaš Maestral i županijski prvoligaš Gusar iz Komina. Pobjednicima iz Ploča i Krvavca pridružit će se u idućem kolu županijski prvoligaš ONK Metković i hrvatski trećeligaš Neretvanac, koji su slobodni na startu.

U skupini Dubrovnik – Župa dubrovačka – Konavle u nedjelju igraju u Čilipima: Konavljanin - Župa dubrovačka, na Grudi: Slaven - Enkel, te u Gabrilima: Croatia – Sokol. Slobodan je na startu natjecanja u skupini hrvatski trećeligaš GOŠK Dubrovnik 1919., koji je izgubio status nositelja u pretkolu Hrvatskog nogometnog kupa, te opet svoj put u najbrojnijem hrvatskom klupskom natjecanju počinje u Županijskom kupu. Konavljanin, Župa dubrovačka, Slaven, Croatia i Sokol su županijski prvoligaši, a Enkel županijski drugoligaš.

U skupini Pelješac u nedjelju, 24. veljače, županijski prvoligaš Orebić dolazi u Ston u goste županijskom drugoligašu, SOŠK-u 1919., a u Putnikovićima igraju županijski drugoligaš Putnikovići i županijski prvoligaš Grk, dok su slobodni županijski drugoligaši, Faraon Rat. U skupini Korčula - Lastovo u nedjelju na Lastovu igraju županijski drugoligaš Omladinac i županijski prvoligaš ŠD Smokvica, dok su slobodni hrvatski trećeligaš BŠK Zmaj, te županijski prvoligaši, Hajduk 1932. i Žrnovo

Pobjednici skupina plasirat će se u polufinale Županijskog kupa, a pobjednik Županijskog kupa igrat će u sezoni 2019./20. u pretkolu Hrvatskog nogometnog kupa. 
08. svibanj 2024 23:16