StoryEditorOCM
NogometPRVA ŽUPANIJSKA NOGOMETNA LIGA

PREKINUT NIZ ONK METKOVIĆ Predsjednik Orebića u 90. pogodio u devedesetku te zaustavio lidera!!!

11. studenog 2018. - 19:02
Orebić je uspio što nitko nije, te je sjajan niz ONK Metković, nikad bolje otvaranje sezone momčadi s igrališta Štruvino, prekinut. Trajao je punih sedam kola. Metkovski 'crveno bijeli' su uzeli 19 od 21 bod i primili samo dva pogotka. Jedino im se Konavljanin uspio izvući, te je ostao neporažen (1:1). Ali, svamu dođe kraj. Tako i nizu, koji će se pamtiti, i taj kraj je došao baš na kraju utakmice 8. kola. Naime, Orebić, koji je slavio s 2:0, prvi pogodak je postigao iz slobodnog udarca Alen Stanišić (na slici), predsjednik kluba, koji je u igru ušao u 79. minuti, i to u 90. minuti naciljavši 'devedesetku', a konačnih 2:0, kad su gosti krenuli na sve ili ništa, potpisao je Ivan Kordić bijegom u drugoj minuti sudačke nadoknade! Orebić je imao kazneni udarac u prvom poluvremenu. Nije ga realizirao vratar Zoran Primić, i onda kad se činilo kako će se nastaviti niz ONK Metković, ukazao se ni manje, ni više, nego predsjednik Orebića, koji je prekinuo ne samo ovosezonski niz lidera, već i njihov niz uspjeha u Orebiću. Naime, na Trstenici nisu izgubili zadnje četiri sezone!

I na Gnjilama je domaćin slavio u sudačkoj nadoknadi. Grk je sredinom nastavka izjednačio prekasnim pogotkom Matea Kljunka, popravio grešku s početka drugog poluvremena kad je Slaven poveo s 1:0 (Domagoj Metković). Domaći su nakon pogotka Kljunka jurili pogodak za pobjedu. Grk je vrebao priliku iz kontre, pokušavao pobjeći obrani domaćih, te uzeti sva tri boda. Slaven je promašio nekoliko prilika za pogodak u samoj završnici, i dok se čekao posljednji zvižduk suca Roberta Hausvičke, Baldo Perak je spasio da lopta ne ode izvan igrališta, Jurica Ivanković je nabacio pred gol Grka, a Ivan Pulić je pogodio te izazvao erupciju oduševljenja na terenu i na tribinama. Gosti su bili ljuti na suca smatrajući kako nije bilo razloga za tri minute nadoknade. Ljuti su bili i zbog isključenja njihovog kapetana pred kraj utakmice (Jure Tomić). Slaven je tako spretno i sretno nastavio svoj niz - sve pobjede na domaćem terenu. 

U Čibači Konavljanin je dobio prvo poluvrijeme, a potom je od Župe dubrovačke dobio 'peticu', koju će pokušati što prije zaboraviti. Strijelac za Konavljanin bio je Goran Šorgić, a za taj pogodak je najzaslužniji Pero Opušić. Ostao je na nogama nakon prekršaja, sjajno uposlio Šorgića na drugoj stativi. U nastavku 5:0 domaćina. Redom su za sastav trenera Ivice Karabogdana pogađali: Kristijan Prkut u 47., Antonio Lipotić u 57., Velimir Kajba u 75. iz kaznenog udarca, Ante Kovačić u 78. i Viktor Lekaj u 86. minuti. U 69. minuti Konavljanin je ostao s desetoricom. Isključen je vratar Kristijan Rajić. Prekršajem je zaustavio domaćeg igrača u izglednoj poziciji za postizanje pogotka, i to izvan 16-erca. Konavljanin nije bio zadovoljan šest minuta poslije kad je sudac Miho Trković na intervenciju pomoćnika Romana Radonića dosudio kazneni udarac za domaćina, kojeg je realizirao Velimir Kajba, kojem je to sedmi pogodak u sezoni 2018./19.  

Gledatelji u Gabrilima su vidjeli šest pogodaka, dvije trećine u mreži gostiju. Croatia je protiv Hajduka 1932. povela več u 2. minuti pogotkom Damira Hodžića. Marko Barčot je poništio tu prednost domaćih u 15. minuti. Do odlaska na odmor nova dva pogotka Croatije (Josip Zadro u 27., te u 32. minuti opet Hodžić). Tomislav Andreis je pogotkom u 71. minuti vratio nadu Hajduku 1932., koji ipak nije uspio izbjeći poraz. Ne samo da nije uspio izjednačiti, već je u 88. minuti primio novi pogodak. Za konačnih 4:2 pogodio je Borna Tikvica.

Gusar je bio 'najgori' domaćin u 8. kolu. U Kominu je postignuto osam pogodaka od čega je sedam puta pogađao domaćin, a samo jednom gost - Žrnovo. 'Žuta podmornica' ima najbolji napad lige. Momčad trenera Maria Oršulića postigla je čak 28 pogodaka ili točno 3,5 po utakmici! Protiv Žrnova Nedo Vlahović i Martin Šuman su postigli po dva, a Drago Jelavić, M. Medak i Tomislav Dodig po jedan pogodak.

U Smokvici 5:0 za Športsko društvo Smokvica protiv Sokola. Prvi pogodak je domaćin postigao u 40. minuti (Antonio Pecotić), drugi u 56. minuti (opet Antonio Pecotić). Dva pogotka postigao je za domaće i Igor Čović (74. i 89. minuta), a jedan Mario Milina, koji je u 86. minuti bio strijelac za 4:0. ŠD Smokvica je ostvarila treću pobjedu. Postigla je već 17 pogodaka. Ima peti napad lige. 

RASPORED
Nedjelja, 11. studenog, Smokvica: 
ŠD Smokvica – Sokol 5:0, Čibača: Župe dubrovačka – Konavljanin 5:1, Orebić: Orebić – ONK Metković 2:0, Komin: Gusar – Žrnovo 7:1, Gabrili: Croatia – Hajduk 1932. 4:2, Gruda: Slaven – Grk 2:1.  

POREDAK
1. ONK Metković 19 bodova (19:4), 
2. Gusar 18 bodova (28:11), 3. Slaven 18 bodova (19:9), 4. Croatia 18 bodova (15:9), 5. Župa dubrovačka 15 bodova (21:8), 6. Orebić 14 bodova (8:5), 7. SD Smokvica 7 bodova (17:19), 8. Grk 7 bodova (11:17), 9. Konavljanin 7 bodova (8:20), 10. Žrnovo 5 bodova (9:26), 11. Sokol 4 boda (7:22), 12. Hajduk 1932. 3 boda (9:16). 
Prvi protiv drugog!
Raspored 9. kola. 18. studenog, Potomje: Grk – ŠD Smokvica, Vela Luka: Hajduk 1932. – Slaven, Žrnovo: Žrnovo – Croatia, Metković: ONK Metković – Gusar, Čilipi; Konavljanin – Orebić, Gruda: Sokol – Župa dubrovačka.
 

26. travanj 2024 12:14