Sport Nogomet

NOGOMET

PRVA ŽUPANIJSKA LIGA Konavljanin uspio što nikome do danas nije, Slaven dobio derbi, a čak dvije utakmice prekinute!

NOGOMET
Prvo nogomet: ONK Metković i Konavljanin su odigrali bez pobjednika, 1:1, te više nema sastava sa stopostotnim učinkom. ONK Metković je izgubio prve bodove, a budući je Konavljanin postigao pogodak - Jasmin Salihović u 32. minuti - ONK Metković nije više ni momčad bez primljenog pogotka. Ipak, pamtit će se činjenica da je bila 392 minute čiste mreže! Metkovski 'crveno bijeli' su izjednačili pogotkom Josipa Plečaša u 52. minuti. Konavljanin je sezonu otvorio s tri poraza. Prošlo kolo je stigao do prvih bodova, dobio je kod kuće Žrnovo s 2:0, a sad uspio što u prva četiri kola nisu Grk, Hajduk 1932., Žrnovo i ŠD Smokvica.

Derbi kola je odigran na Gnjilama. Slaven i Gusar su imali po tri pobjede i jedan poraz u prva četiri kola. Oba sastava su uoči međusobnog ogleda izgubili u Orebiću. Slaven prošle nedjelje u 4. kolu, a Gusar u srijedu kad je odigrana zaostala utakmica 2. kola. Orebić je bio bolji u obje utakmice 1:0. Nakon derbija 5. kola Slaven ima četiri pobjede, a Gusar dva poraza. Naime, Slaven je dobio Gusara s 2:1. Već u 3. minuti prva radost domaćina. Đuro Trković je pogodio. Sredinom nastavka novi pogodak u mreži Gusara. Za 2:0 je strijelac bio Toni Mostahinić. 'Žuti' iz Komina su ublažili poraz u sudačkoj nadoknadi. Strijelac je bio Ivan Medak.

Susjedski derbi odigran je u Potomju: Grk - Orebić 1:1. Zanimljivo, pogađala su dva brata. Prvo Mario Ivanković, koji igra za Grk. Igrala se 9. minuta. Pet minuta poslije pogodio je Antonio Ivanković, koji igra za Orebić.

Sad ono što ne spada u nogomet: dvije utakmice su prekinute, i tto Croatia - SD Smokvica, te Hajduk 1932. - Župa dubrovačka. Utakmica u Gabrilima prekinuta je već u 6. minuti. Sudac Robert Hausvička je dosudio kazneni udarac za domaćina, te pokazao igraču gostiju, Ivanu Tomiću, žuti karton. Budući je isti igrač, soji u zapisniku, nastavio s vrijeđanjem suca dobio je drugi žuti karton, a kad mu je Hausvička pokazao put u svlačionicu, udario je suca nogomet u predjelu glave i desne ruke. Hausvička je tada prekinuo utakmicu.

U Vela Luci Župa dubrovačka je u 21. minuti povela pogotkom Velimira Kajbe. Igrači Hajduka 1932. su smatrali da je kapetan Župe dubrovačke bio u zaleđu, te su okružili pomoćnog suca Mersada Zukića. Hrvoje Gugić, igrač Hajduka 1932., stoji u zapisniku, odgurnuo je Zukića s dvije ruke, potezao za majicu, te udario u prsa. Budući se Zukić nije osjećao sposobnim nastaviti utakmicu, glavni sudac Luka Liković je prvo pokazao crveni karton Hrvoju Gugiću, te odsvirao kraj utakmice. Stoji u zapisniku kako je utakmica prekinuta u 23. minuti.

SEMAFOR 5. kola
Nedjelja, 21. listopada, Gabrili: 
Croatia - SD Smokvica (prekid), Gruda: Slaven - Gusar 2:1, Potomje: Grk - Orebić 1:1, Vela Luka: Hajduk 1932. - Župa dubrovačka (prekid), Žrnovo: Žrnovo - Sokol 3:3, Metković: ONK Metković - Konavljanin 1:1.

POREDAK
1. ONK Metković 13 bodova (14:1), 2. Slaven 12 bodova (10:3), 3. Orebić 10 bodova (5:3), 4. Gusar 9 bodova (14:9), 5. Grk 7 bodova (8:8), 6. Župa dubrovačka (utakmica mnaje) 6 bodova (7:7), 7. Croatia (utakmica manje) 6 bodova (2:4), 8. Hajduk 1932. (utakmica manje) 4 boda (7:9), 9. Sokol 4 boda (6:12), 10. Konavljanin 4 boda (4:11), 11. SD Smokvica (utakmica manje) 3 boda (7:10), 12. Žrnovo 2 boda (6:13).
RASPORED 6. kolo
Nedjelja, 28. listopada, Smokvica: SD Smokvica – Konavljanin, Gruda: Sokol Dubravka – ONK Metković, Čibača: Župa dubrovačka – Žrnovo, Orebić: Orebić – Hajduk 1932., Komin: Gusar – Grk, Gabrili: Croatia – Slaven.
 

Naslovnica Nogomet

Najčitanije

IVO ČENGIĆ Messi iz Trstenog!

IVO ČENGIĆ Messi iz Trstenog!
Bio je to, ističe tata Željko, nekoć vratar Malonogometnog kluba Square, Ivov prvi dodir s loptom u njegovom deb...
IVO ČENGIĆ Messi iz Trstenog!

Najnovije

MORNAR NA 'POGON' DUJE AKRAPA OSVOJIO GRUŽ, JUG IMA NAJBOLJEG VRATARA PRVENSTVA Jugaši protiv Mladosti na kraju spašavali srebro, i u tome uspjeli pogocima Radića i Žuvele, te obranama Jurišića

MORNAR NA 'POGON' DUJE AKRAPA OSVOJIO GRUŽ, JUG IMA NAJBOLJEG VRATARA PRVENSTVA Jugaši protiv Mladosti na kraju spašavali srebro, i u tome uspjeli pogocima Radića i Žuvele, te obranama Jurišića
Zadnje kolo je odlučivalo, a na kraju zadnja utakmica u kojoj je domaćin, Jug Adriatic osiguranje, trebao pobjed...
MORNAR NA 'POGON' DUJE AKRAPA OSVOJIO GRUŽ, JUG IMA NAJBOLJEG VRATARA PRVENSTVA Jugaši protiv Mladosti na kraju spašavali srebro, i u tome uspjeli pogocima Radića i Žuvele, te obranama Jurišića