StoryEditorOCM
NogometHRVATSKI NOGOMETNI SAVEZ

MALI 'VATRENI' POD ISTOM DIRIGENTSKOM PALICOM Izvršni odbor ponudio novi ugovor Matu Stankoviću!

23. kolovoza 2018. - 19:09

Mato Stanković nastavlja voditi hrvatsku seniorsku malonogometnu reprezentaciju. Produžen mu je mandat za dvije godine – odlučeno je u Selcu na sjednici Izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza. Konavljanin je na kormilu hrvatske malonogometne reprezentacije od 2010. godine. Pod njegovim vodstvom je Hrvatska tri puta igrala u završnici Europskog prvenstva. Pamte se nastupi 2012. kad je stigla do polufinala i najvećeg uspjeha – četvrtog mjesta, te 2014. kad je dogurala do četvrtfinala. Najviše izvršno tijelo Saveza u kojem je jedan od članova Ile Topuzović iz Dubrovnika, koji je zadužen za mali nogomet, donijelo je još nekoliko važnih odluka.

Tri su vezane za natjecanja: Treća hrvatska nogometna liga će se od iduće sezone igrati u pet skupina, dvije skupine više. Zatim, Prva hrvatska liga za žene smanjena je s deset na osam klubova, a Prva hrvatska malonogometna liga s dvanaest na deset klubova.

Osim o izborniku malonogometne reprezentacije na sjednici Izvršnog odbora pod vodstvom Davora Šukera razgovaralo se i o izbornicima nogometnih reprezentacija. Najvažnija odluka je dogovor Saveza i Zlatka Dalića, koji nastavlja voditi A nogometnu reprezentaciju. Nenad Gračan je i dalje izbornik nogometne reprezentacije do 21 godinu, Robert Jarni će voditi reprezentaciju do 20 godina, a Ivan Gudelj preuzeti reprezentaciju do 19 godina. Petar Krpan ostaje na čelu kadetske reprezentacije (igrači do 17 godina), Tomislav Gričar preuzeo je reprezentaciju do 15 godina, a Sergej Milivojević reprezentaciju do 14 godina. 

26. travanj 2024 02:56