StoryEditorOCM
NogometDUBROVAČKI VJESNIK NA SVJETSKOM NOGOMETNOM PRVENSTVU U RUSIJI

U MOSKVI KAO NA STRADUNU Više od 15.000 hrvatskih navijača uz 'Vatrene'

Piše PSD.
15. srpnja 2018. - 20:07

MOSKVA Tekst i slike: Tonči Vlašić

Lužnjiki se već puni. Navijači su sve do maloprije bili na Crvenom trgu, te u obližnjim ulicama najpoznatijeg dijela Moskve. Među inima i brojni navijači s hrvatskog juga.

U 17 sati po hrvatskom vremenu počinje povijesna utakmica. 'Vatreni' igraju za naslov svjetskog prvaka protiv Francuske. Prvo finale Hrvatske, treće Francuske, koja je 1998. bila prvak, a 2006. doprvak.

'Vatreni' nisu došli u Rusiju na velika vrata. Ali, vjerovali su u sebe. U skupini su dominirali, u završnici se nisu predavali, a sva tri puta su bili u minusu. Dizali su se, te letjeli terenom. Nakon svake pobjede suparnik je čestitao, svijet je napisao: Bolja momčad je pobijedila! Da, Modrić i ekipa su zadivili sve.

U 15.11 sati po hrvatskom vremenu hrvatska reprezentacije je stigla autobusom do stadiona, potom su naši prošetali travnjakom… Dalić je objavio. Idemo po naslov prvaka u sastavu: Subašić, Vrsaljko, Strinić, Lovren, Vida, Rakitić, Modrić, Brozović, Perišić, Mandžukić i Rebić! Dakle, napast će Hrvatska sa svim raspoloživim snagama od prve minute.
 
FINALE 

Francuska je povela u 18. minuti, Griezmann je izborio slobodan udarac, izveo ga... Nesreća, Mario Mandžukić je dirao loptu, prevario Danijela Subašića. Prvi autogol u povijesti finala SP-a. Izjednačili smo deset minuta poslije. Ivan Perišić je pogodio. Deset minuta poslije Perišić je igrao rukom u kaznenom prostoru, VAR, tte je sudac Pitana dosudio najstrožu kaznu. Griezmann u jednu, Subašić u drugu stranu. Hrvatska bolja, ali...

27. travanj 2024 05:55