StoryEditorOCM
NogometDUBROVAČKI VJESNIK NA SVJETSKOM NOGOMETNOM PRVENSTVU U RUSIJI

MOSKVA U 'KOCKICAMA' Uspomena na putovanje iz snova: 'Dan kad smo skupa s Dariom Šarićem nadglasali francuske navijače!'

Piše PSD.
14. srpnja 2018. - 23:44

MOSKVA Tekst i slika: Tonči Vlašić
 
Sve je više i više hrvatskih navijača u Moskvi. Neki su tu još od polufinala, neki su stigli i prije. Ima i onih koji su od početka, od prve utakmice. Večer prije sreli smo u centru, u blizini Crvenog trga, bulikan njih i iz Konavala, Župe dubrovačke, Dubrovnika, Dubrovačkog primorja… Neki su osigurali ulaznice na vrijeme. Neki nisu te sad igraju 'utakmicu' koju, vjeruju, da će dobiti, kao što su 'Vatreni' dobili Nigeriju, Argentinu, Island, Dansku, Rusiju i Englesku te stigli do velikog finala u kojem ih čeka Francuska.

Ivo Čupić, Matko Urlović, Paulino Hendić, Luka Trtoman, Mišo Hendić i Jakov Rajić su prvo išli u Soči,, a kad su putovali na četvrtfinale protiv domaćina, Rusije, nisu uzeli povratne karte. Bili su uvjereni kako će naši stići do Moskve, a kad su stigli do Crvenog trga i Lužnjikija, vjerovali su u 'Vatrene', te na kraju i dočekali da ostanu u glavnom gradu Rusije i nakon polufinala. S njima je bio protiv Rusa i Engleza u ekipi i Antonio Brbora, ali zbog posla, Primorac je morao nakon plasmana u finale na put.

Još dok su bili u Sočiju, a i sad kad su u Moskvi, kad su obučeni u hrvatske dresove, kao i svi drugi u 'kockicama', izazivaju pozornost domaćih, te navijača iz drugih država. Nema tko se s njima nije poželio slikati te, kad sad pričaju o tome, šale se te kažu: 'Da smo za svaku sliku dobili jednu rublju, bili bi bogati'.

Urlović ponosno pokazuje i bandjeru s grbom Konavala. Nisu na nju napisali Konavle.

- Tko ne zna, neka nauči kako izgleda grb Konavala – kazao je Ivo Čupić. Priča dok su Rusi opet 'priveli' ostatak ekipe. I dok se po zna koji put slikali s domaćim navijačima, Urlović viče kako je Hrvatska prvak svijeta. Vikao je to još u Sočiju Rusima, te da nema spasa za njihovu reprezentaciju. Vikao je isto i Englezima, a sad su mu na 'meti' Francuzi. Kad god bi mu uzvratili, Matko bi te 'utakmice' glatko dobio. Glasan je, a kao takav privukao je pozornost svih, te evo novih u želji da se za uspomenu slikaju s bučnim Konavljaninom.

Ekipu smo sreli u centru Moskve i večer prije velikog finala. U njihovoj blizini, u moru 'kockica', bio je i sjajni hrvatski košarkaš, Šibenčanin Dario Šarić, član Philadelphie 76ersa. Skupa s ostalim hrvatskim navijačima pjevao je i plesao. I on je pomogao da se nadglasaju francuski navijači, a potom je hrvatski košarkaški reprezentativac pozitivno odgovorio na zamolbu te se slikao sa Čupićem, Rajićem, Urlovićem i Hendićem, koji su tako dobili još jednu uspomenu na dane ponosa i slave zbog uspjeha hrvatske nogometne reprezentacije, na putovanje, koje je na kraju ispalo putovanje iz snova...

- Još samo da dobijemo Francusku, i podignemo pokal prvaka - poželio je Paulino Hendić.

26. travanj 2024 14:35