StoryEditorOCM
NogometDUBROVAČKI VJESNIK NA SVJETSKOM NOGOMETNOM PRVENSTVU U RUSIJI

SVE JE VIŠE 'KOCKICA' U NIZHNY NOVGORODU, DOŠLI SU I IZ KONAVALA, ŽUPE, DUBROVNIKA... Tu je pala Argentina, past će i Danska!

Piše PSD.
30. lipnja 2018. - 19:27

NIZHNY NOVGOROD Tekst i slike: Tonči Vlašić

Danska je prva trenirala. Svoje je već odradila, a naši će na travnjak Arene u Nizhny Novgorodu izaći poslije. Naš izbornik Zlatko Dalić još nije objavio sastav iako svi očekuju kako će na teren istrčati jedanaestorica, koja su na istom mjestu prije devet dana dobili Argentinu. Dakle, u formaciji 4-1-4-1 Hrvatska ide u boj za četvrtfinale SP-a. Subašić na vratima, zatim Vrsaljko, Lovren, Vida i Strinić, zadnji vezni će biti Brozović, ispred njega Rebić, Modrić, Rakitić i Perišić te sasvim naprijed Mandžukić.

I dok se 'Vatreni' spremaju za osminu finala, Hrvatska nakon 20 godina igra u drugom krugu SP-a, hrvatski navijači se već počeli pristizati u Nizhny Novgorod. Okupljaju se u centru, glavnoj ulici te u Fan zoni. Zauzeli su restorane, te pjevaju. Slikavaju ih domaći. Plješću im. 

Među njima su i navijači s juga Hrvatske. Još će ih doći tijekom večeri, te sutra prijepodne. Naći će se u centru Nizhny Novgoroda, a potom odatle se uputi prema prekrasnom stadionu, koji je na drugoj strani rijeke. Uvjereni kako će Dansku snaći što je snašlo Argentinu!

Utakmica Hrvatska – Danska igra se u nedjelju, 1. srpnja, s početkom u 20 sati po hrvatskom vremenu, a prije nego krene lopta s centra znat će se tko čeka pobjednika u četvrtfinalu, utakmici koja se igra u subotu, 7. srpnja, u Sochiju. Bit će to uspješniji iz ogleda Rusija – Španjolska, koji se igra sutra u Moskvi s početkom u 16 sati po hrvatskom vremenu.

26. travanj 2024 17:00