StoryEditorOCM
NogometDUBROVAČKI VJESNIK NA SVJETSKOM NOGOMETNOM PRVENSTVU U RUSIJI

KAKAV TRIJUMF HRVATSKE Maradona i Messi u suzama, 'Vatreni' uništili svjetske doprvake!

Piše PSD.
22. lipnja 2018. - 00:13

NIZHNY NOVGOROD Tekst i slike: Tonči Vlašić

Hrvatska, Hrvatska!!!, te Večeras je naša fešta - povici i pjesma hrvatski navijača, iako su bili u manjini, argentinskih je bilo čak 20.000, odjekivala je na kraju stadionom u Nizhny Novgorodu. Kako i ne bi, Hrvatska je dobila Argentinu sa čak 3:0, ostvarila novu, drugu pobjedu u drugom nastupu na Svjetskom prvenstvu u Rusiji. Protekle subote je nastup otvorila s 2:0 protiv Nigerije. Maksimalnih šest bodova ima Hrvatska, gol razlika joj je 5:0! Čista petica za 'Vatrene'!

Argentinske kolege su 'čupale' kosu, lupale šakama o stol tijekom drugog poluvremena. Samo što nisu zviždale svaki put kad bi Wilfredo Caballero, vratar njihove reprezentacije, primio loptu. Zviždali su mu i argentinski navijači. Ni oni nisu mogli progutati grešku, koju je napravio u 53. minuti, a koju je na fantastičan način kaznio Ante Rebić pogodivši za 1:0, a kad je Luka Modrić u 81. minuti naciljao za 2:0, digle su ruke od svega. Na kraju su okrenule glavu u trenutku kada je Ivan Rakitić u sudačkoj nadoknadi postigao treći pogodak. To oni nisu mogli gledati.

Veliki Diego Armando Maradona je uoči utakmice držao u rukama dres Lionela Messija. Na kraju se ni jednog, ni drugog nije vidjelo... Argentinski navijači su brzo napustili stadion, a oni koji to nisu učinili, sjedali su na svojim mjestima pognutih glava. Bilo je i suza. Bilo ih je i kod hrvatskih navijača, igrača, stručnog stožera, ali suza radosnica.

Kakva pobjeda Hrvatske! Čak 3:0 protiv Argentine, svjetskog doprvaka! Hrvatska je već u osmini finala SP-a!

26. travanj 2024 14:44