StoryEditorOCM
NogometMEDIJSKI POKROVITELJ 'DUBROVAČKI VJESNIK'

MEMORIJALNI NOGOMETNI TURNIR 'ANTONIO PRLENDA' Konavljani uzeli zlato čiste mreže! 

18. lipnja 2018. - 00:49

Nogometna akademija Konavle podigla je pokal pobjednika desetog izdanja Memorijalnog nogometnog turnira 'Antonio Prlenda', koji se protekla dva dana igrao na igralištu Lapad, a koji je u konkurenciji igrača rođenih 2007. godine i mlađi okupio osam sastava iz Bosne i Hercegovine te Hrvatske.

U finalu je Nogometna akademija Konavle dobila domaćina, GOŠK Dubrovnik 1919., i to na kaznene udarce s 2:0. Nije bilo pogodaka u regularnom dijelu, međutim, prilika je bilo napretek. Utakmica je bila više nego zanimljiva. Oba vratara su bila odlična. Zanimljivo, oba sastava su do penala stigla bez primljenog pogotka, a Nogometna akademija Konavle nije primila pogodak ni na penale, te ne čudi što je najboljim vratarom turnira izabran Duje Ereš, vratar pobjedničke momčadi. 

Preostala dva laskava trofeja, najbolji strijelac i najbolji igrač, ponijeli su igrači GOŠK Dubrovnika 1919., drugoplasiranog sastava. Luka Njavro sa 7 pogodaka je najbolji strijelac, a Toma Bašica najbolji igrač. Trofej Fair Play pripao je mališanima Fruškogorca iz Iloka. Vukovar 1991. je u utakmici za treće mjesto dobio Neum, Župa dubrovačka je u utakmici za peto mjesto savladala Otvorenu školu nogometa Dinamo Zagreb, dok je u utakmici za sedmo mjesto Fruškogorac bio uspješniji od Škole nogometa Božo Broketa. 

Pokale najuspješnijim momčadima i pojedincima uručili su Vitomir Pavlić, Branko Sladović, Krešimir Bašić, Zvonimir Vlajčić, Hasan Kacić, Mario Maslać, zatim Dživo Brčić, pročelnik Odjela za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo, koji je u ime Grada Dubrovnika čestitao organizatorima i sudionicima turnira, te članovi obitelji pokojnog Antonia Prlende, majka Nada, otac Lukša te brat Nikša

Pobjednici 10. turnira 'Antonio Prlenda' - NA Konavle!
Igrači: Duje Ereš, Ivano Magud, Ivo Njire, Ivo Gluhan, Petar Kapetanić, Matej Kušar, Juraj Radonić, Petar Miličić, Vlaho Novak, Toni Novak, Mateo Čupić, Ivano Kutlić, Mario Dučić.
Trener: Zlato Raguž.

Igrali su i mlađi
Turnir za rođene 2008. godine i mlađe osvojio je GOŠK Dubrovnik 1919., druga je bila Otvorena škola nogometa Dinamo Zagreb, treći Vukovar 1919., a četvrti Fruškogorac iz Iloka. 

26. travanj 2024 06:36