StoryEditorOCM
NogometDUBROVČANIN ODIGRAO POSLJEDNJIH 17 MINUTA U DRESU REPREZENTACIJE BOSNE I HERCEGOVINE

OPROŠTAJ EMIRA SPAHIĆA 'Potrošili smo puno snage, živaca, emocija... sad to prepuštamo mlađima' 

29. svibnja 2018. - 00:58

Poseban osjećaj za svakoga od nas. Opraštamo se od dresa koji smo nosili dugo godina, za koji smo potrošili puno snage, živaca, emocija... Sada je sve završilo, nerviranje sada prepuštamo mlađima - rekao je 38-godišnji Emir Spahić u svom oproštaju od dresa reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Dubrovčanin nije bio jedini koji je u 17. minuti prijateljske utakmice BiH - Crna Gora 0:0, koja se igrala u Bilinom polju, u Zenici, napustio teren. Uz Spahića posljednji put su dres BiH nosili Zvjezdan Misimović te Vedad Ibišević. Sva trojica, ističu bh mediji, igru su napustila uz ovacije navijača i poruku: Krv, znoj i strast!

Emir Spahić, u posljednje vrijeme najbolji igrač koji je ponikao na lapadskom travnjaku, čak 94 puta je nosio dres reprezentacije Bosne i Hercegovine za koju je postigao 7 pogodaka. Bio je njezin kapetan. U toj ulozi je doveo i vodio na Svjetskom prvenstvu 2014. godine u Brazilu gdje je ispisao i povijest dubrovačkog sporta. Naime, Spahić je prvi igrač, koji je ponikao u Dubrovniku, a koji je igrao na SP-u. Debi u dresu BiH reprezentacije Spahić je imao 2003. godine, a zadnji službeni nastup 2016. godine.

U karijeri je osim u Dubrovniku bio stup obrane zeničkog Čelika, Zagreba s kojim je bio prvak Hrvatske, zatim Shinika, Torpeda, Lokomotiva s kojim je 2007. osvojio Kup Rusije, Montpelliera, Seville, Anzhija, Bayer Leverkusena i HSV-a. S Bayer Leverkusenom igrao je u najelitnijem europskom klupskom natjecanju - Ligi prvaka. 

Dugi niz godina Spahić je slovio za jednog od najboljih obrambenih igrača Europe!

FOTO Spahić je u karijeri igrao protiv velikana svjetskog nogometa: Ronalda, Messija, Xavija...

26. travanj 2024 19:20