Sport Nogomet

NOGOMET

PRVA ŽNL Nije se igralo na pet od sedam terena, Slaven i Neretva opet bolji od Maestrala odnosno Konavljanina

NOGOMET

Smrtni slučaj u obitelji trenera Župe dubrovačke Milana Petrovića razlog je što je klub iz Čibače zatražio odgodu utakmice, a gost im je na Taranteli, na startu drugog dijela sezone, trebao biti ni manje, ni više, nego Gusar, jesenski prvak. Kominjani, te vodstvo lige, izašli su u susret Župi dubrovačkoj. Potom je dogovoreno da se utakmica odigra u srijedu, 7. ožujka.

I da nije odgođena, pitanje je na kraju bi li se derbi utakmica 14. kola igrala. Naime, čak četiri od šest preostalih utakmica kola odgođeno je zbog lošeg vremena. Nije se igralo na kraju u Orebiću (Orebić – Žrnovo), ni u Vela Luci (Hajduk 1932. – Omladinac), ni u Gabrilima (Croatia – ONK Metković), a ni u Smokvici (Jadran 1929. – Grk). Iz kancelarije Županijskog nogometnog saveza navodi se kako će se te četiri odgođene utakmice zbog lošeg vremena igrati, ako se klubovi ne dogovore i odigraju ranije, u najgorem slučaju na Veliku subotu, 31. ožujka. Naime, 1. travnja je Uskrs, a to je bila jedina slobodna nedjelja u kalendaru Prve županijske lige.

Na kraju se igralo samo u Dolini Neretve, u Krvavcu te u Metkoviću, Iza vage. Gosti Maestrala i Neretve bili su Slaven odnosno Konavljanin. U Krvavcu je slavio gost. Drugi put je Slaven ove sezone dobio Maestrala. Na svojim Gnjilama s 2:1, a sad s 1:0. Kao i Slaven protiv Maestrala, tako je i Neretva još jednom ove sezone nadigrala Konavljanin. Na Šupjaci je bilo 4:1 za metkovske 'plavo bijele', a sad 5:0.

Pogodak koji je donio Slavenu sva tri boda u Krvavcu, ukupno šestu pobjedu ove sezone, postigao je Jurica Ivanković u 83. minuti. Bio je to njegov šesti pogodak.

Iza Vage prvi je mrežu Konavljanina zatresao Frane Jerković u 9. minuti. Njegov deseti pogodak ove sezone, a deset minuta poslije već je 2:0 (Eduard Raguž). U 41. minuti za 3:0 pogodio je Ante Batinović te je sad sam na vrhu liste strijelaca sa 14 pogodaka. Početkom nastavka nova dva pogotka Neretve (Mirko Marić u 55. te Marin Tomas u 61. minuti).

SEMAFOR
POREDAK
1. Gusar
(utakmica manje) 32 boda, 2. Neretva 31 bod, 3. Orebić (utakmica manje) 29 bodova, 4. Župa dubrovačka (utakmica manje) 28 bodova, 5. Hajduk 1932. (utakmica manje) 26 boda, 6. Croatia (utakmica manje) 24 boda, 7. ONK Metković (utakmica manje) 20 bodova, 8. Slaven 18 bodova, 9. Jadran 1929. Smokvica (utakmica manje) 18 bodova, 10. Konavljanin 17 bodova, 11. Grk (utakmica manje) 11 bodova, 12. Maestral 5 bodova, 13. Omladinac (utakmica manje) 5 bodova, 14. Žrnovo (utakmica manje) 3 boda.

RASPORED 15. kolo
Nedjelja, 4. ožujka, Čibača
: Župa dubrovačka – Maestral, Komin: Gusar – Jadran 1929., Potomje: Grk – Croatia, Metković: ONK Metković – Hajduk 1932., Lastovo: Omladinac – Neretva, Čilipi: Konavljanin – Orebić, Žrnovo: Žrnovo – Slaven.
 

TOP(nik)
14 pogodaka – Ante Batinović (Neretva), 13 pogodaka - Dragan Brečić (Neretva), 11 pogodaka – Ivano Čepo (Orebić), 10 pogodaka – Velimir Kajba (Župa dubrovačka) i Frane Jerković (Neretva), 9 pogodaka - Pero Opušić (Konavljanin), 8 pogodaka – Ivica Grbeša (Jadran 1929.)...

Naslovnica Nogomet

Najčitanije

IVO ČENGIĆ Messi iz Trstenog!

IVO ČENGIĆ Messi iz Trstenog!
Bio je to, ističe tata Željko, nekoć vratar Malonogometnog kluba Square, Ivov prvi dodir s loptom u njegovom deb...
IVO ČENGIĆ Messi iz Trstenog!

Najnovije