StoryEditorOCM
NogometTURSKA DRUGA NOGOMETNA LIGA

OPET SE MREŽA TRESLA U 90. MINUTI Glumac: 'Bolje da smo izgubili prošlu, a ovu dobili!'

26. rujna 2017. - 03:35

Rizespor se provukao u Balikesiru, i to pogotkom u 90. minuti utakmice. Utakmica 6. kola između Balikesirspora i Rizespora završila je bez pobjednika, 1:1. Rizespor je treći u drugom razredu turskog nogometa s 13 bodova, a Balikesirspor osmi s 9 bodova. Balikesirspor je pobjedom mogao do četvrte pozicije...

- Izgubili smo dva boda. Bili smo bolji. Zaslužili smo sva tri - na prvu će Tomislav Glumac. Mokošan je glavni čovjek obrane Balikesirspora (na slici stoji, četvrti s lijeva). Odigrao je sve minute nove sezone. 

- Vratar Rizespora je imao nekoliko sjajnih obrana. Zatim nam je u 76. minuti poklonio kazneni udarac iz kojeg smo poveli - kazuje Glumac. I sve je bilo sjajno do 90. minute za Balikesirspor i za njegovih 6,7 tisuća navijača na tribinama. Tada je Rizespor stigao do pogotka i boda. 

Nevjerojatno zvuči, ali ovo je peta prvenstvena utakmica u nizu Balikesirspora u kojoj se mreža trese u završnici utakmice, bilo da Balikesirspor pogađa ili prima. U 2. kolu Balikesirspor je 90. minutu protiv Erzuruma u gostima dočekao s prednošću 3:2, a kući se vratio praznih ruku. Domaćin je izjednačio u 90. minuti, a u trećoj minuti sudačke nadoknade pogodio za pobjedu. Iduće kolo Balikesirspor je ugostio Altinordu i na ulasku u 90. minutu bilo je 1:1, ali tada pogađa Balikesirspor te slavi. Iduće kolo opet Glumac i ekipa pobjeđuju s 2:1, opet su od 0:1 stigli do pobjede, a pogodak za gostujući uspjeh 2:1 protiv Ankaragucua postigli su u 87. minuti. Potom, u prošlom 5. kolu, gubili su u trećoj minuti sudačke nadoknade s 2:1 u gostima kod Elazigspora, ali su kući otišli s bodom. Sad im je Rizespor zatresao mrežu u 90. minuti.

- Bolje da smo izgubili prošlu, a ovu dobili...
 
Da, u tom slučaju bi Balikesirspor bio sad bogatiji za jedan bod. I kad se računa, jer su Glumac i ekipa također pogađali malo prije nego će sudac označiti kraj, ispada, da nije bilo pogodaka u završnim minutama, Balikesirspor bi sad imao 11 bodova, dakle, dva više.

- Ne gubimo te je zbog toga atmosfera dobra, a uz to smo zadnje tri utakmice odigrali baš dobro. Nismo tako dobro izgledali u prve dvije utakmice. Ponavljam, sad baš dobro igramo, a raspored u idućih nekoliko kola nam je dobar - kaže Glumac. 

U idućem 7. kolu Balikesirspor ide u Istanbul u goste Samsunsporu, koji je s 5 bodova u donjem dijelu tablice, 15. u konkurenciji 18 klubova. Nakon toga je dva tjedna zatišje. Pauza je u prvenstvu, kao i u svim drugim državama, zbog obveza reprezentacija. Igra se završni krug kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. Idući gost u Balikesiru je Gazianepspor, koji je predzadnji sa 4 boda...

27. travanj 2024 02:51