Sport Nogomet

NOGOMET

PRVA ŽNL KREĆE 10. RUJNA Neretva ide prvo u Čilipe, a prvak u Komin!

NOGOMET

Najecanje u Prvoj županijskoj ligi u sezoni 2017./18. počinje 10. rujna. Odlučeno je to na Plenumu klubova, koji je održan u Stonu gdje je potvrđeno kako će u njoj igrati 14 klubova. 

Uz trinaest klubova, koji su igrali Prvu ŽNL prošle sezone (Župa dubrovačka Čibača, Croatia Gabrili, Gusar Komin, Orebić, ONK Metković, Hajduk 1932. Vela Luka, Maestral Krvavac, Slaven Gruda, Grk Potomje, Jadran 1929. Smokvica, Konavljanin Čilipi, Omladinac Lastovo i Žrnovo), novi član je Neretva iz Metkovića.

Na Plenumu je određen raspored prvenstva. U 1. kolu, 10. rujna s početkom u 17 sati, igrat će, Lastovo: Omladinac - Hajduk 1932., Žrnovo: Žrnovo - Orebić, Potomje: Grk - Jadran 1929., Gruda: Slaven - Maestral, Čilipi: Konavljanin - Neretva, Metković: ONK Metković - Croatia, Komin: Gusar - Župa dubrovačka. 

Prošle godine je naslov osvojila Župa dubrovačka (na slici), ali nije uspjela u kvalifikacijama za popunu južne skupine Treće hrvatske lige. Bolja od nje bila je Urania iz Baške Vode, prvak Prve županijske lige Splitsko-dalmatinske županije. 

Župa dubrovačka je i u 2. kolu gost, i to Maestrala. Tada još igraju: Jadran 1929. – Gusar, Croatia – Grk, Hajduk 1932. – ONK Metković, Neretva – Omladinac, Orebić – Konavljanin te Slaven – Žrnovo. 

U 3. kolu Slaven stiže u Čilipe, a tada se igra i metkovski derbi: ONK Metković – Neretva. U 4. kolu Croatia dočekuje Župu dubrovačku. U 5. kolu igra se u Potomju pelješki derbi: Grk – Orebić, a sastaju se Gusar i Neretva u Kominu. Neretva i Župa dubrovačka igrat će u 6. kolu. U 10. kolu Slaven dočekuje Croatiju, a Konavljanin i Croatia će se ogledati u Čilipima u pretposljednjem, 12. kolu prvog dijela kad igraju Žrnovo i Hajduk 1932., itd...  

USKORO KOMPLETAN RASPORED PRVOG DIJELA PRVE ŽNL U SEZONI 2017./18.

Naslovnica Nogomet

Najčitanije

IVO ČENGIĆ Messi iz Trstenog!

IVO ČENGIĆ Messi iz Trstenog!
Bio je to, ističe tata Željko, nekoć vratar Malonogometnog kluba Square, Ivov prvi dodir s loptom u njegovom deb...
IVO ČENGIĆ Messi iz Trstenog!

Najnovije