StoryEditorOCM
KošarkaPRVA HRVATSKA LIGA KOŠARKAŠICA

DUPLO BOLJE OD DOMAĆINA Ragusa u svom prvom nastupu u 2020. projurila kroz Trnsko

19. siječnja 2020. - 21:37
Pobjedom 77:51 protiv Zagreba u Gospinom polju su počele sezonu, a sad su isto ostvarile i u domu Zagreba na startu drugog dijela, i to su bile još uvjerljivije - 84:42! Budući su u međuvremenu dobile sve ostale suparnike, usamljene su na vrhu sa savršenim učinkom. Košarkašice Raguse nikad prije nisu bile takve te je sve više onih koji vjeruju kako će se u Dubrovniku po prvi put u povijesti otvarati šampanjac, i to ne jednom, već dva puta.

Ragusa pak šuti i radi od jutra do mraka. Zna, prilika je tu. Ne bi je željela propustiti. Ojačala se ove zime. Potezi koje je povukla su slađi jer je vratila svoju djecu: Ivona Matić je nakon šest godina opet u svom klubu. Zaigrala je već protiv Zagreba ove nedjelje u 10. kolu. Carmen Miloglav će povratnički nastup imati vikend poslije kad u 11. kolu u Gospino polje stiže Pula.  
 
U 10. kolu Zagreb je vodio s 2:0 (Ragusa je prvi ubačaj imala nakon dvije minute i 34 sekunde igre kad je pogodila Karla Kalajžić), te sa 4:2. Nakon toga je dubrovačka ekipa napravila 16:0, i tu je već bio kraj svih nadanja domaćina kako će im treća biti sreća. Naime, Ragusa je Zagreb osim na startu sezone u Gospinom polju dobila i u Trnskom na startu natjecanja u Kupu Ružice Meglaj Rimac sa 66:45.

Na kraju prve četvrtine bilo je 20:8 za Ragusu, koja je na odmor otišla s 18 koševa viška (40:22). Treću četvrtinu je zaključila s plus 23 koša (57:34), a i u posljednjoj četvrtini je bila neumoljiva te se može pohvaliti kako je bila duplo bolja od Zagreba (84:42).

Ivona Matić je u igru prvi put ušla 4 i pol minute prije kraja prve četvrtine. Provela je na parketu 21 minutu. U uspjeh Raguse ugradila je 8 koševa pogodivši 4 od 9 šuteva iz igre, te s dva skoka i dvije asistencije. Trener Braslav Turić je raspodjelio minutažu. Devet od jedanaest igračica Raguse je pogađalo koš Zagreba: Ana Vojtulek i Karla Kalajžić su postigle po 16 koševa, Romana Stojanović i Ana Haklička po 10, Lorena Molnar 9, Katarina Zarač i Marija Pocrnjić po 7, te 1 koš Iva Todorić, koja je s 9 skokova bila prvi skakač utakmice, a Živana Janković je podijelila najviše asistencija (9). Kalajžić je bila najveći kradljivac lopti (6), a Molnar je bila prvi bloker (2). Još je igrala Matea Beletić.

Ragusa je, naravno, prva s 10/0. Prvi pratitelj je Trešnjevka 2009., koja ima 9/1. Zatim, treći je Medveščak s 8/2, četvrti Šibenik sa 7/3, peti FSV sa 4/6, a potom slijedi kvartet s 3/7 (Zadar, Zagreb, Split i Požega) dok je na posljednjem mjestu Pula bez pobjede. 
27. travanj 2024 01:33