StoryEditorOCM
KošarkaŽENSKI KOŠARKAŠKI KLUB RAGUSA

SVUDA POĐI, ALI KUĆI DOĐI Vratila se Ivona Matić, Ragusa još jača kreće po povijesni uspjeh!

16. siječnja 2020. - 10:54
Prošlo je šest godina kako je napustila Gospino polje. Zadnje sezone je igrala u Italiji, a sad je opet u Gospinom polju. Ivona Matić, 34-godišnja Dubrovkinja, nekadašnja reprezentativka, kčer Cvetane Matić, koja je 'kriva' što je njena mala i počela igrati košarku, stavila je potpis na novi ugovor s matičnim klubom. Stisnula je ruku Tomislavu Tabaku, predsjedniku Raguse te će dubrovački klub u nastavak sezone, koji za njega počinje u nedjelju, 19. siječnja, u Zagrebu protiv Zagreba, krenuti još jači.

Ivona je ispisala povijest dubrovačkog kluba. Bila je prva članica Raguse na pobjedničkom postolju jednog velikog natjecanja. Osvojila je broncu s kadetskom reprezentacijom Hrvatske na Europskom prvenstvu. Pamtimo kako je skupa s majkom Cvetanom, reprezentativkom bivše države, igrala skupa za Ragusu u prvim prvoligaškim sezonama dubrovačkog kluba, koji je ove sezone posložio kockice. Kako? Više nego dobro. Potvrđuju to rezultati, koji su za deset. Baš tako - Ragusa je dobila svih devet utakmica prvog dijela prvenstva, te bila uspješna u svom prvom koraku u Kupu Hrvatske 'Ružica Meglaj Rimac'. Prvi put u povijesti je jesenski prvak. Do ove sezone najveći uspjesi su joj dva finala Kupa 'Ružice Meglaj Rimac', ukupno tri nastupa na završnom turniru, a u prvenstvu treće mjesto. 

Ove sezone klub, koji je svoju priču počeo prije više od četvrt stoljeća, tada su u Dubrovniku nakon nekoliko desetljeća ponovno zaigrale košarkašice, puca na najviši plasman u oba domaća natjecanja. Ne želi ništa prepustiti slučaju. Trofejni trener Braslav Turić, koji je do prošle sezone nizao uspjehe sa zagrebačkim Medveščakom, a koji je u ljeto 2019. preuzeo Ragusu, sad ima potez više pod koševima u nastavku sezone povratkom jedne od najboljih igračica poniklih u dubrovačkom klubu. 
26. travanj 2024 19:43