StoryEditorOCM
KošarkaKOŠARKA

USPJEH MLAĐIH KADETA DUBROVNIKA 'Mi smo Prva liga!'

18. prosinca 2019. - 15:50
Prvo su bili drugi u svojoj skupini južne skupine Hrvatske lige, izbacili između ostalih vršnjake Splita, te čekali rasplet u drugoj skupini i dočekali za suparnika u završnom kvalifikacijskom krugu Šibeniku, koja je bila druga u toj drugoj skupini. Tko će biti treći u regiji jug? U utakmici 'biti ili ne biti', koja je počela ove srijede točno u podne pod koševima Gospina polja, mlađi kadeti Košarkaškog kluba Dubrovnik su bili uspješni te će igrati u Prvoj hrvatskoj ligi. Na kraju kvalifikacijskog puta do najvećeg ranga slavili su protiv vršnjaka Šibenke sa 67:61 (20:10, 14:19, 10:19, 23:13).

- Zadar, koji je bio prvi u skupini u kojoj je igrala Šibenika, zatim splitski Adriatic, koji je bio ispred nas u našoj skupini, te sad mi, to su tri sastava iz regije Jug koja su osigurala mjesto među najboljima - istaknuo je Pero Jejina, trener mlađih kadeta Dubrovnika.

Momčad trenera Pera Jejine i pomoćnika Darka Kunce pobjedu protiv Šibenike izborila je igrajući u sastavu: Matija Koprivica, Martin Mucić (12), Denis Mehić (2), Bariša Lulić (4), Janko Šutalo, Domagoj Bjelopera (2), Orsat Zvone (7), Petar Miović, Matija Zorić (16), Marin Prokić i Mateo Tomašević (24).

Natjecanje u Prvoj hrvatskoj ligi za mlađe kadete, dječake do 15 godina, trebalo bi početi sredinom siječnja 2020. godine. 
26. travanj 2024 14:59