StoryEditorOCM
KošarkaPRVA HRVATSKA LIGA KOŠARKAŠICA

TO JE TO Sjajna Ragusa u derbiju, već na poluvremenu je bilo 20 razlike, a pred kraj i plus 34!

15. prosinca 2019. - 19:11
Bilo je jasno da Ragusa ima vrlo dobru ekipu kad su u Gospinom polju zaključili prijelazni rok, a je li ona prvi favorit za oba domaća trebalo je pričekati oglede protiv izravnih konkurentica, a to je ove sezone s obzirom na rezultate Trešnjevka 2009.

Ragusa je derbi do jučer neporaženih ekipa Prve hrvatske lige, super derbi pretposljednjeg, 8. kola prvog dijela, dobila sa čak 26 koševa razlike (80:54), a Trešnjevku 2009. je dočekala oslabljena. Bez Ive Todorić. Međutim, nakon prve četvrtine imala je već 15 koševa viška (26:11), na poluvremenu je bila na plus 20 (47:27), dobila je na kraju sve četiri četvrtine iako je Braslav Turić u završnici utakmice povukao na klupu najzaslužnije za veliku pobjedu, najveću ove sezone. Ostat će zapisano kako je šest minuta prije kraja bilo 34 razlike (75:41), a s tom razlikom je Ragusa u prosjeku dobila prvih sedam prvenstvenih utakmica ove sezone. 

Ana Haklička je povukla u prvim minutama derbija, Romana Stojanović je pogodila za početnih 2:0 (Trešnjevka 2009. je uspjela samo izjednačiti na 2:2, i tu je priči bio kraj), Ana Vojtulek je po valorizaciji na kraju bila prvo ime Raguse u derbiju. Ubacila je 20 koševa uz samo jedan promašaj iz igre (8/9), imala je i šest skokova. Haklička je postigla 9 koševa, imala po četiri skoka i asistencije te tri osvojene lopte. Karla Kalajžić je bila drugi strijelac sa 14 koševa, plus pet skokova, plus tri asistencije i plus dvije osvojene lopte. Lorena Molnar je postigla 13 koševa uz pet skokova, Stojanović 9 koševa uz pet skokova i dvije asistencije, a najviše asistencija imala je Živana Janković – osam. Postigla je uz to 7 koševa, a pobjedi je doprinijela i sa četiri skoka i tri osvojene lopte. Katarina Zarač je ubacila dvije trice – 6 koševa, imala skok i tri asistencije. Još je koš Trešnjevke 2009. pogađala Karla Raguž Lučić (2 koša), još su igrale Marija Pocrnjić, Matea Beletić, Ani Putica i Ella Majstorović.

Ragusa je ostala jedina neporažena ekipa Prve hrvatske lige. Sad je usamljena na vrhu. Trešnjevka 2009. i Medveščak imaju uoči 9. kola, posljednjeg prvog dijela, po jedan poraz, a ekipu Braslava Turića i Cvetane Matić za sedam dana očekuje novi veliki ispit. Gost je baš Medveščaka, aktualnih prvakinja u čijim je vitrinama i trofej pobjednika Kupa Hrvatske 'Ružica Meglaj Rimac', dva trofeja koje Ragusa priželjkuje po prvi put vidjeti u svom uredu iduće 2020. godine.
27. travanj 2024 06:19