StoryEditorOCM
KošarkaPRVA HRVATSKA LIGA KOŠARKAŠICA

SPORTSKI DOGAĐAJ DANA, PRVI VELIKI DERBI POD KOŠEVIMA GOSPINA POLJA Tko će ostati sam na vrhu te jedina neporažena ekipa lige?

15. prosinca 2019. - 08:45
Tko će ostati sam na vrhu te jedina neporažena ekipa Prve hrvatske lige košarkašica? Odgovor na to pitanje dobit ćemo u nedjelju, 15. prosinca, negdje oko 17 sati. Tada bi trebao završiti u Gospinom polju ogled dvije ekipe sa savršenim učinkom u prvih sedam kola sezone, Raguse i Trešnjevke 2009.

Ragusa ove sezone pobjeđuje u prosjeku s gotovo 34 koša razlike, a Trešnjevka 2009. s malo više od 26 razlike. Ragusi je najveći ispit bilo gostovanje na Baldekinu protiv Šibenika (70:59), dok je Trešnjevka 2009. već igrala protiv Medveščaka, aktualnih prvakinja, te slavila kod kuće s 90:70. Ragusa pak nakon derbija neporaženih igra u zadnjem kolu prvog dijela u gostima protiv braniteljica naslova.

Međutim, o Medveščaku će razmišljati nakon ogleda protiv Trešnjevke 2009.

- Josipa Jurić i Josipa Pavić su glavne na centarskoj poziciji Trešnjevke, koja ima i kvalitetnu vanjsku liniju koju predvodi Nika Muhl, a tu su i Anđela Katavić, Ivana Ujević. Anja Majstorović može igrati unutra i vanka – istaknula je Romana Stojanović, košarkašica Raguse.

- Trešnjevka je uigrana ekipa, koja igra i WABA ligu – dodala je Stojanović.

Dubrovački klub je u ljeto posegnuo za pojačanjima. Doveo je trofejnog trenera Braslava Turića, koji je s Medveščakom osvojio sve posljednjih nekoliko sezona. Došla je i Ana Vojtulek, koja je prvi strijelac dubrovačke ekipe u prvih sedam kola, zatim Lorena Molnar, koja je prvi skakač. Iz Medveščaka je stigla i Iva Todorić, prošle sezone prvo ime Prve hrvatske lige, a Ragusa je zadržala svoju ekipu, igračice koje su igrale na Final fouru Kupa Hrvatske, bile pri vrhu Prve hrvatske lige.

Prvi veliki ispit ove sezone Raguse - utakmica protiv Trešnjevke 2009. - počinje u Sportskoj dvorani u Gospinom polju u 15.30 sati. 
Tako je na vrhu
Ragusa i Trešnjevka 2009. vode sa stopostotnim učinkom - 7/0. Medveščak ima sedam pobjeda i jedan poraz, Šibenik je treći s pet pobjeda i tri poraza...
Tri prvoligaške u Gospinom polju
Tri prvoligaške utakmice su na programu ove nedjelje u Gospinom polju. Odbojkašice Dubrovnika od 18 sati igraju protiv Kostrene utakmicu 12. kola Prve hrvatske lige. Dubrovačke odbojkašice su četvrte s 20 bodova, dok je Kostrena bez boda na začelju, posljednjem desetom mjestu. 

Od 20 sati igra se utakmica 10. kola Prve hrvatske lige košarkaša. Dubrovnik dočekuje Omiš Čagalj Tours. Dubrovnik ima omjer pobjeda i poraza 5/3 , a Omiš Čagalj Tours 4/5. 

26. travanj 2024 15:21