StoryEditorOCM
KošarkaPRVA HRVATSKA LIGA KOŠARKAŠICA

SAVRŠEN UČINAK DUBROVAČKIH KOŠARKAŠICA UOČI DVA VELIKA DERBIJA Plamen tinjao do odmora, a onda ga u nastavku Ragusa ugasila!

7. prosinca 2019. - 19:24
Uspoređujući prethodne utakmice novost je tek 10 koševa viška na poluvremenu za ekipu trenera Braslava Turića, međutim, sve je u nastavku bilo dosta bolje te su košarkašice Raguse u Požegi ostvarile novu uvjerljivu pobjedu. Dobile su s 32 koša razlike Plamen Požegu (94:62) te su i dalje na savršenom učinku u Prvoj hrvatskoj ligi.

Ragusa je dobila svih sedam utakmica. Plamen Požega je upisala peti potraz. Ragusa ove sezone pobjeđuje u prosjeku s 34 koša razlike.

U Požegi je Lorena Molnar ostvarila 'double double'. Ubacila je 16 koševa uz deset skokova. Tome je dodala tri asistencije i dvije blokade. Valorizacija 27 – prvo ime ne samo Raguse, već utakmice. Odmah do nje Ana Vojtulek – 20 koševa, šest skokova, asistencija i dvije ukradene lopte. Marija Pocrnjić i Katarina Zarač su pogodile po tri trice. Pocrnjić je ukupno ubacila 13 koševa, imala četiri skoka i tri ukradene lopte. Kapetanica Zarač je postigla 11 koševa. Dvoznamenkasta u napadu bila je i Živana Janković (10 koševa, zatim četiri skoka, šest asistencija te dvije ukradene lopte). Iva Todorić je postigla 9 koševa te imala šest skokova, četiri asistencije te pet uktradenih lopti i blokadu, Karla Kalajžić je imala učinak od 7 koševa, tri asistencije i četiri ukradene lopte, Ana Haklička je pobjedi doprinjela sa 6 koševa, tri skoka i pet asistencija, a Romana Stojanović s 2 koša, šest skokova, četiri asistencije. Još je igrala Matea Beletić.

Ragusu u iduće dvije utakmice, posljednje dvije u prvom dijelu sezone, čekaju najveća iskušanja. Prvo će idući vikend ugostiti Trešnjevku 2009., koja također ima stopostotan učinak, a nakon toga je gost Medveščaka, aktualnog prvaka, koji ima jedan poraz. Obje zagrebačke ekipe tek imaju odraditi 8. kolo u kojem je Trešnjevka 2009. u nedjelju, 8. prosinca, domaćin Šibeniku, koji dijeli s Medveščakom treće mjesto s pet pobjeda i jednim porazom, dok Medveščak dočekuje ove subote Split, koji je u donjem domu sa samo jednom pobjedom. 

FOTO Lorena Molnar (Ragusa)
27. travanj 2024 06:10