StoryEditorOCM
KošarkaPRVA HRVATSKA LIGA KOŠARKAŠICA

ČISTA PETICA Ruši Ragusa sve pred sobom: nakon prve četvrtine je bilo plus 24, na poluvremenu plus 39, a na kraju...

23. studenog 2019. - 18:52
Zagreb plus 26, Pula plus 58, Split plus 23, Šibenik plus 11 te sad riječki FSV plus 45. Ragusa ne staje. Ruši sve pred sobom. Ekipa trenera Braslava Turića je vodeća ekipa Prve hrvatske lige sa stopostotnim učinkom. Dobila je svih pet utakmica. 
Zagreb, Split i sad FSV je savladala kod kuće, u Gospinom polju, dok je u gostima upisala pobjede u Puli i Šibeniku. Do kraja prvog dijela ima još dvije utakmice kod kuće te dvije u gostima. I iduće kolo je domaćin, a stiže Zadar. Nakon toga putuje u Požegu (Plamen Požega), a u zadnja dva kola čekaju je dva derbija – 14. prosinca u Gospinom polju igra protiv Trešnjevke 2009., koja ne zna također za poraz, a u zadnjem kolu je gost aktualnog prvaka, Medvešćaka, ekipe koju je osam sezona vodio Turić i s kojom je nanizao šest naslova prvaka i pet pobjeda u Kupu Hrvatske 'Ružica Meglaj Rimac'. Ragusa priželjkuje kako će Turić nastaviti svoj niz, a ona stići do prvih trofeja u svojoj povijesti.

Uoči dolaska FSV-a postavljalo se pitanje koliko će Ragusa biti uspješna u zaustavljanju Amerikanke Alexis Carter, koja je u prva četiri kola drugi strijelac lige s prosjekom od 21,3 koša, prvi skakak lige s 8,3 skoka po utakmici, deveti kradljivac lopti s prosjekom 3,3 ukradene lopte po utakmici, prvi bloker lige (3 blokade po utakmici), prva po valorizaciji...

Carter je bila MVP prvog, trećeg i četvrtog kola. Protiv Raguse je počela utakmicu, ali je već nakon 21 sekunde igre zbog ozljede zgloba napustila parket. Pokušala se vratiti u igru, međutim, nije išlo.

Tko je kod Raguse bio najbolji protiv FSV-a, uspjehu 94:49? Po valorizaciji Ana Vojtulek, koja je ostvarila novi 'double double' (19 koševa i 11 skokova), Katarina Zarač je pogodila četiri od pet šuteva za tricu (12 koševa, 3 skoka, 2 asistencije), Iva Todorić je u uspjeh ugradila 16 koševa, po tri skoka i asistencije, a Lorena Molnar 14 koševa, 6 skokova i 3 asistencije. Zatim, Karla Kalajžić je postigla 9 koševa, Ana Haklička 8 koševa uz 8 asistencija, Matea Beletić 6 koševa, Živana Janković 4 koša plus imala je 4 skoka i 9 asistencija, Romana Stojanović 2 koša uz 8 skokova i 2 asistencije, Marija Pocrnjić 2 koša plus 4 skoka, Ani Putica 2 koša i 2 skoka. Igrala je protiv FSV-a i Karla Raguž Lučić.    

Prvu četvrtinu, koju je otvorila vodstvom 6:0, Ragusa je dobila sa čak 33:9. Na poluvremenu je imala 39 koševa viška (59:20), na kraju treće 53 koša viška (82:29)... Turić je tek dvije igračice iz prve petorke držao pune dvije četvrtine u igri (Vojtulek je igrala 23 minute, a Todorić 20 minuta), dok su preostale tri iz prvih pet bile u igri manje (Stojanović 16 minuta, a Kalajžić i Janković po nepunih 14 minuta).  
26. travanj 2024 15:56