StoryEditorOCM
KošarkaKOŠARKA

VUJIČIĆI DIGLI SIDRO Mi smo Dubrovčani, Zadar je naš!

22. kolovoza 2019. - 01:05
Filip Vujičić je dres Dubrovnika zamijenio dresom Zadra. Potpisao je četverogodišnji ugovor. Skupa s njim Gospino polje je napustio i njegov tri godine mlađi brat, 16-godišnji Jakov, također hrvatski reprezentativac koji je nedavno nastupio na XV. ljetnom Olimpijskom festivalu europske mladeži (EYOF) u glavnom gradu Azerbajdžana, Bakuu. Jakov će se priključiti juniorskoj momčadi Zadra.

Predstavljajući 19-godišnjeg Filipa ističe se kako je svoj sportski put započeo je u rodnom Dubrovniku, gdje se u istoimenom klubu okrenuo košarci od najmlađih uzrasta. Navodi se činjenica da je predvodio svoju momčad protiv zadarskog kluba Sonik Puntamika ubacivši čak 37 koševa što je osiguralo plasman Dubrovnika među 16 najboljih momčadi prvenstva Hrvatske.

O kakvom profilu i predispoziciji mladog igrača je riječ - dodaje se - pokazuju nam i vrijedni nastupi za mladu košarkašku reprezentaciju na prošlogodišnjem Europskom prvenstvu u kojoj se također uspio nametnuti u predvodnika U18 generacije bilježivši 9.6 koševa, 5,4 skoka i 2,1 asistenciju po utakmici. Hrvatska reprezentacija na kraju je bila jedanaesta, a mladi Filip 37. strijelac, 19. skakač i 24. asistent Europskog prvenstva na kojem je nastupilo 16 reprezentacija. Sezonu u Prvoj hrvatskoj ligi zaključio je s prosjekom od 9.3 koša, 6.3 skoka i 1.9 asistencija. To je učinak s kojim je doprinio plasmanu u polufinale doigravanja za prvaka te na kraju trećem mjestu u povratničkoj sezoni Dubrovnika u drugi razred hrvatske košarke.

Podsjetnik, otac Jakova i Filipa također je bio košarkaš. Ivan Vujičić je u karijeri igrao u Hrvatskoj, Sloveniji, Portugalu, Grčkoj, BiH, Francuskoj i Slovačkoj. S reprezentacijom Hrvatske osvojio je zlato na SVjetskim vojnim igrama. 
26. travanj 2024 17:32