StoryEditorOCM
KošarkaEUROPSKO PRVENSTVO KOŠARKAŠA DO 20 GODINA

PORAZ OD LITVE Vidović je asistirao, Bajo zakucao te su naši 38 sekundi prije kraja poveli s 93:86...

20. srpnja 2019. - 19:53
Mateo Vidović je 38 sekundi prije kraja asistirao. Proigrao je Dubrovčanin najraspoloženijeg igrača prve od dvije utakmice razigravanja za poredak od petog do osmog mjesta. Darko Bajo nije imao težak zadatak nakon toga. Otvoren mu je bio put do koša što je i iskoristio. Zakucao je za 93:86 vodstvo Hrvatske. Stigao do učinka od 24 koša. Ostvario je protiv Litve 'double double' (10 skokova). 

Međutim, do kraja je Litva napravila 8:0 (prvo ubacila sva tri slobodna bacanja nakon prekršaja na šutu za tricu, nakon toga je ukrala loptu te pogodila iz trećeg pokušaja, dva napadačka skoka, u bitci pod košem uz prekršaj. Ubacila je i to dodatno slobodno bacanje. Naši su imali napad, koji je završio neuspješnim šutom za dva pet sekundi do kraja utakmice. Bajo je potom napravio prekršaj pod košem Litve u želji da dođe do lopte nakon šuta kojeg je u posljednjoj sekundi našeg napada uputio Antonio Jordano. Litva je tako dobila dva slobodna bacanja i oba pogodila. Našima je ostalo 3,4 sekunde do kraja za napad, ali nisu uspjeli pogoditi još jednom koš Litve). Tako će Litva igrati za peto mjesto protiv Turske, a naši će se na kraju Europskog prvenstva za košarkaše do 20 godine, koje se igra u Izraelu, boriti protiv Velike Britanije za sedmo mjesto. Turska je u drugoj utakmici razigravanja za poredak od petog do osmog mjesta savladala Veliku Britaniju sa 104:87.

Podsjetnik, naši su na startu natjecanja u skupini poraženi od Španjolske nakon čega su nadigrali Njemačku, a potom i Latviju. Zatim su u osmini finala savladali Poljsku, a u četvrtfinalu izgubili od Francuske, koja će za finale igrati protiv Izraela, dok su u drugom polufinalu suparnici Španjolska i Njemačka.
26. travanj 2024 10:27