Sport Košarka

KOŠARKA

JUNIORSKO PRVENSTVO HRVATSKE Rekord Filipa Vujičića protiv Rekord Tima!

KOŠARKA
Dubrovnik je na krilima Filipa Vujičića ostvario uspjeh na startu polufinalnog turnira juniorskog prvenstva Hrvatske. Bio je bolji u skupini 4, koja se igra u Domu košarke Cedevita u Zagrebu, od Rekord Tima s 87:65. Reprezentativac Dubrovnika je imao je protiv pobjednika skupine Istok valorizaciju čak 49! Ostvario je sjajan 'double double': 33 koša i 23 skoka. Plus je imao 5 asistencija, 3 osvojene lopte i 3 blokade.  

Antonio Petrović je uspjehu Dubrovnika, koji je bio četvrti u regiji Jug, doprinio s 18 koševa, 8 skokova, 5 asistencija, 3 osvojene lopte i blokadom, dvoznamenkasti u napadu bio je i Petar Koprivica (13 koševa, 4 skoka i 3 asistencije). Luka Kriste je postigao 7, Jakov Vujičić 6, Niko Stasjuk 5, Ivan Bogdanović 3 te Karlo Kalafatović 2 koša. Još je pod vodstvom trenera Darka Kunce igrao Boško Pijević. Boje Dubrovnika brane još Leonardo Ferri i Frano Maštrapa. Preostala dva suparnika u skupini 4 su riječki FSV te domaćin, Cedevita. U drugoj utakmici 1. kola Cedevita je sa 110:64 dobila FSV.

Prva dva mjesta u skupini vode u polufinale u kojem će igrati i dva najbolja sastava skupine 3 u kojoj su Split, Bosco, Rudeš i Koprivnica. Pobjednik skupine 3 za finale igra protiv drugog iz skupine 4 te drugi iz skupine 3 protiv pobjednika skupine 4. Pobjeda u polufinalu vodi na završni turnir prvenstva Hrvatske, Final four.

Drugi polufinalni turnir igra se u Sinju (skupina 1: Cibona, Šibenik, Podravac i Alkar, te skupina 2: Kvarner 2010., Zadar, Dubrava i Vinkovci).
Naslovnica Košarka

Najčitanije

Najnovije