StoryEditorOCM
KošarkaDUBROVČANIN S BARCELONOM LASSA OSVOJIO ŠPANJOLSKI KUP

SEKUNDU PRIJE KRAJA PRODUŽETKA VELIKOG FINALA POGODIO ZA POBJEDU BARCELONE Ante Tomić na svoj 32. rođendan srušio Real usred Madrida te podigao pokal!

18. veljače 2019. - 08:59
Kakva lijepa priča! Jedna od najljepših u karijeri Ante Tomića. Dubrovčanin je pogodio doslovno sa zvukom sirene za pobjedu u velikom finalu, te je Barcelona Lassa uspjela obraniti naslov pobjednika Kupa Španjolske, i to je najvećeg rivala, Reala, uspjela dobiti u njegovom domu, usred Madrida, u rasprodanom WiZink centru pred 13.468 gledatelja.

Barcelona Lassa je slavila nakon produžetka s 94:93. Potom je Dubrovčanin po prvi put u ulozi kapetana Barcelone Lassa, tu čast je dobio na uoči početka ove sezone, dočekao da podigne pobjednički pokal, i to baš na svoj 32. rođendan!

Finale je bilo 'ludo', točnije, njegov nastavak. Na poluvremenu je bilo izjednačeno 35:35. Potom je treću četvrtinu Real Madrid 'razbio' najvećeg rivala, dobio je tih deset minuta s 25:11, i kad su svi očekivali kako je kraj, kako će domaćin slaviti, digla se Barcelona Lassa te u zadnjoj četvrtini uzvratila domaćinu na isti način. Što više, Real Madrid je ubačajem Llulla izborio produžetak sa zvukom sirene na kraju četvrte četvrtine.

U dodatnih pet minuta prvo je vodila Barcelona Lassa, potom Real Madrid, nakon čega je Barcelona Lassa napravila 6:0, zakucavanjem Tomića povela s 90:87 40 sekundi prije kraja. Točno 21 sekundu prije kraja Singleton je povećao to vodstvo pogodivši oba slobodna bacanja. Plus pet je imala Barcelona, ali opet luda kuća. Vraća se Real Madrid. Randolph pogađa tricu za 90:92 13 sekundi prije kraja, Singleton u kontri promašuje polaganje, točnije, Randolph na njemu radi prekršaj, ali se suci nisu oglasili. Potom Carroll juri prema košu Barcelone i pogađa, a potom ubacuje i dodatno slobodno bacanje jer je Kuric na njemu napravio prekršaj. Real Madrid je tako poveo 93:92 četiri sekunde prije kraja. Međutim, nije gotovo, jer je do lopte došao Tomić! Njegov pokušaj polaganja od table na drugi obruč pokušao je blokirati Randolph. Suci su potom pregledavali snimku te ocijenili kako je bila silazna putanja i priznali su koš. U preostalih sekundu i dvije desetinke Llull je uspio šutirati sa svoje polovice. Bio je vraški blizu, ali lopta nije prošla kroz obruč, te je moglo početi slavlje Barcelone usred Madrida. 

Tomić, koji je u pobjedu koja će se pamtiti ugradio za 27 minuta provedenih na parketu četrnaest koševa, sedam skokova, dvije asistencije i jednu blokadu, četvrti je put osvojio Kup Španjolske. Prvi put s Real Madridom 2012., a potom tri puta - 2013., 2018. i 2019. - s Barcelonom Lassa s kojom je bio i jednom prvak (2014.), te jednom (2015.) osvajač španjolskog Superkupa.
27. travanj 2024 02:31