StoryEditorOCM
KošarkaKOŠARKAŠI SZOLNOKI OLAJ OBRANILI NASLOV POBJEDNIKA MAĐARSKOG KUPA

LUKŠA ANDRIĆ OTVORIO ŠAMPANJAC Dubrovčanin stigao do svog desetog trofeja u karijeri!

16. veljače 2019. - 20:41
Nije bilo lako, ali je na kraju slatko. Lukša Andrić je sa Szolnoki Olajom osvojio (opet) Kup Mađarske. Tko je pratio završni turnir u Győru zna kako je prije dva dana, u četvrtfinalu turnira, branitelj naslova ostao bez dvojice važnih igrača. Ozlijedili su se Péter Kovács i Strahinja Milošević. Ali, jučer u polufinalu, te danas u finalu, ostali su bili pravi, među njima baš Dubrovčanin, te je Szolnoki Olaj obranio naslov pobjednika.

Szolnoki Olaj je u finalu s 93:82 bio bolji od Falco Szombathelyja. Lukša je uspjehu svoje momčadi doprinio s 12 koševa, 6 skokova, 3 asistencije te jednom blokadom. Pogodio je 4 od 6 šuteva za dva, te 4 od 5 slobodnih bacanja za svoj treći trofej u Mađarskoj, u dresu Szolnoki Olaja u kojem je debi imao početkom 2017. godine. Prošle sezone, 2017./18., Andrić je u Mađarskoj osvojio 'duplu krunu'. Ove je sad obranio prvi trofej nakon čega ga čeka obrana drugog, naslova prvaka Mađarske. U ligaškom dijelu sezone Szolnoki Olaj je uvjerljivo prvi.

Lukša je u svojoj karijeri još trofeje osvajao sa zagrebačkom Cibonom, u Turskoj s Galatasarayom te u Kazahstanu s Astanom. Sa Cibonom je četiri puta bio prvak Hrvatske te jednom pobjednik Kupa Hrvatske, s Galatasarayom osvajač Superkupa Turske, a s Astanom prvak Kazahstana. Kad se tome dodaju tri trofeja sa Szolnoki Olajom 34-godišnji Dubrovčanin  je stigao do brojke od deset trofeja!
27. travanj 2024 05:53