StoryEditorOCM
KošarkaKOŠARKA

FIBA EUROPE CUP Andrić osvojio skupinu, te doznao suparnike u drugom krugu

22. studenog 2018. - 15:58
Szolnoki Olaj je još nakon 4. kola, dva kola prije kraja natjecanja u skupini 'H', osigurao plasman u drugi krug FIBA Europe Cupa, a nakon toga je s nove dvije pobjede, te na kraju s učinkom od pet pobjeda i samo jednim porazom, zauzeo prvo mjesto. 

- Najvažnije je proći dalje, a ne bi bilo loše biti prvi – poželio je nakon osiguranog plasmana u drugi krug Lukša Andrić, centar Szolnoki Olaja. Potom, u 5. kolu, Andrić i društvo su dobili kod kuće Dinamo Sassari, prvog favorita skupine, uzvratili mu za poraz u Italiji, te, budući su slavili uvjerljivije, stekli su prednost u međusobnim ogledima. Na kraju je to i odlučivalo, te je Szolnoki Olaj u zadnjem kolu trebao još jednom savladati engleski Leicester Ride. U tome je uspio. Slavio je u njegovoj dvorani s 84:81.

Andrić je u zadnjem nastupu u skupini vrlo brzo upao u probleme s osobnim pogreškama, te je na kraju samo 12 minuta proveo u igri. Morao je na klupu zbog pet osobnih. Ipak, bogata je njegova statistika: postigao je 7 koševa, pogodio je 3 od 5 šuteva za dva, te jedno od dva slobodna bacanja. Imao je tri skoka, jednu blokadu…

U drugom krugu Szolnoki Olaj je za suparnike u skupini dobio njemački s.Oliver Wurzburg, turski Pinar Karsiyaka, te Z Mobile iz Prištine, predstavnika Kosova.
 
26. travanj 2024 20:21