StoryEditorOCM
KošarkaKOŠARKA

FIBA EUROPE CUP Andrić već u drugom krugu!?

7. studenog 2018. - 10:50
Bilo je neizvjesno u prvom ogledu, koji je odigran 17. listopada. Na svom parketu je tada Szolnoki Olaj Lukše Andrića pobijedio sa 79:76, te se s nestrpljenjem iščekivalo drugo mađarsko poluvrijeme u skupini 'H' FIBA Europe cup-a. Tko će od dva mađarska sastava u daljnje natjecanje? Ovaj put nije bilo neizvjesno. Szolnoki Olaj je očitao lekciju Falco Vulcanu (83:66).

Andrić je s Davidom Vojvodom bio prvi skakač Szolnoki Olaja (po 7 skokova). Ubacio je 5 koševa (šut iz igre 2/4, slobodna bacanja 1/2), imao uz to 1 asistenciju, 1 osvojenu loptu, 1 blokadu… Na parketu je iskusni Dubrovčanin proveo 22 minute.

Ukoliko u ogledu dva preostala sastava skupine Dinamo Sassari dobije Leicester Riders BC u drugoj utakmici 4. kola, koja se igra ove srijede, 7. studenog, onda je dva kola prije kraja sve jasno: Szolnoki Olaj i talijanski sastav igrat će u daljnjem natjecanju, a njihov dvoboj 14. studenog u Mađarskoj odlučivat će samo o tome tko će biti prvi, a tko drugi u skupini. U prvom ogledu Dinamo Sassari je na svom parketu bio uspješniji s 98:94 od Szolnoki Olaja.

Lukša ove sezone u prva četiri kola natjecanja u skupini ima prosjek od gotovo 8 koševa, 5 skokova i 2 asistencije.
26. travanj 2024 15:47