StoryEditorOCM
KošarkaKOŠARKA

Na 6. Adriatic Cup Jelsa 2018. Pločani 50+ srebreni

Piše Branko Kulidžan
19. rujna 2018. - 18:36
U organizaciji udruge košarkaških veterana Adriatic iz Splita održano je tradicionalno šesto izdanje međunarrodnog natjecanja u veteranskoj konkurenciji pod nazivom "Adriatic Cup Jelsa 2018". Za razliku od prijašnjih pet turnira koji su se održali u Splitu ovaj se održao u Jelsi na Hvaru.

Natjecanje je bilo organizirano u tri starosne kategorije 35+, 45+, 50+, te veteranke gdje je ukupno učestvovalo 15 momčadi iz Hrvatske, BiH, Srbije, Crne Gore i Engleske. U kategoriji 50+ svoj obol turniru dali su košarkaški veterani Ploča koji djeluju od 1999. godine te nakon dvodnevnog vrlo zanimljivog i izbudljivog natjecanja osvojili su drugo mjesto i srebrene medalje. U polufinali su bili bolji od momčadi Varaždina dok su u finalu izgubili od starih znanaca i sportskih prijatelja iz Sarajeva.
Na ovom turniru za momčad PLOČA igrali su Jurica Vukojević, Zoran Lončar, Boris Palac, Teo Musić, Leo Marinović, Goran Bačković, Frane Dugandžić, Neno Lončar i Zoran Špralja.

Vrijedno je spomenuti da se dodijelama nagrada pridružio i legendarni Hrvatski košarkaš Damir Šolman koji je uručio nagrade veterankama Beograda na njihovo veliko oduševljenje.

Poredak po skupinama:
35+: 1.VKK Split, 2.Adriatic, 3.Petrijanec, 4.Nikšić 1955, a najboljim igračem proglašen je Dejan Žaja(Split)
45+: 1.Kraljevo, 2.Adriatic, 3.Fortunal Zagreb, a najboljim igračem proglašen je Nikola Razić(Kraljevo)
50+: 1.Sarajevo, 2.Ploče, 3.Rochdale Rockets(Engleska), 4.Varaždin, a najbolji igračem je proglašen Muzur Suvad(Sarajevo)
Veteranke: 1.Beograd, 2.Pula, 3.Filozof Bratislava, 4.Novi Sad, a najboljim igračem je proglašena Danijela Varda(Beograd)
27. travanj 2024 00:23