Sport Košarka

U KK DUBROVNIK OPTIMISTIČNI UOČI NASTUPA U PRVOJ LIGI 

S tri nova igrača, jači smo nego lani! 

U KK DUBROVNIK OPTIMISTIČNI UOČI NASTUPA U PRVOJ LIGI 
Košarkaški klub Dubrovnik predstavio je u hotelu Valamar Lacroma na Babinom kuku momčad i ciljeve za novu sezonu.Sto mogu dubrovački košarkaši u većem rangu natjecanju, u Prvoj ligi, govorili su predsjednik kluba Božo Koprivica, šef struke Darko Kunce, trener prve momčadi Željko Vreće te dva pojačanja, povratnici Nikola Došen i Petar Dubelj. Još je u sjecanju odlična prošla sezona, uvjerljivi nastupi i naslov prvaka A-2 lige jug i četiri pobjede u četiri utakmice na kvalifikacijskom turniru prvaka A-2 liga u Labinu.

-Ostvarili smo zeljene transfere, doveli smo igrače koje smo imali u planu. Imamo bolju ekipu nego lani. Naši novi članovi su Nikola Došen, Petar Dubelj i Ivica Španjić. Želimo stabilno krenuti u sezonu, liga je vrlo zahtjevna, putujemo diljem Hrvatskoj, biti ce teže nego lani, – naglasio je šef struke Darko Kunce koji se nada još jednom pojačanju do početka sezone.

-Pokriveni smo po svim pozicijama, posebno na mjestima gdje smo lani imali problema. Možda ćemo imati nedostatak visokih igrača,sto se ne treba odraziti negativno nakon što smo doveli Ivana Španjića. Naši mladi igrači su godinu dana stariji i iskusniji,sto odrazava spoj kvalitete i mladosti za dobar rezultat – dodao je Kunce.

U dubrovačkom klubu su posebno ponosni što će u novoj sezoni u prvoj momčadi imati čak šest bivših ili sadašnjih reprezentativaca Hrvatske u mlađim uzrastima. Uz nešto starije Došena, Dubelja i Španjića, aktualni reprezentativci Hrvatske su braća Filip i Jakov Vujičić te Antonio Petrović.

-Mlađi uzrasti su uvijek bili naše veliko bogatstvo. Navikli su nas na odlične rezultate i nastupe u završnicama prvenstva Hrvatske. U posljednje tri ili četiri godine mlađi kadeti i kadeti osvajaju treća, četvrta i peta mjesta u državi. Imamo problem termina, ali to nekako uspijemo dogovoriti sa školama. Koliko se dobro radi, dokaz je što će u prvom sastavu biti šest sedam naših kadeta i juniora. Uostalom, osim Španjića iz KK Mislav te Režića koji je možemo reći naš, svi ostali su iz Dubrovnika ili su već igrali za naš klub – ističe predsjednik Koprivica kojemu najveće probleme zadaje financijska situacija.

-Klub nije nikome dužan, a s tom ćemo politikom i nastaviti. Grad Dubrovnik pokriva dvije trećine naših rashoda, a mi ostatak. Razgovarali smo s četiri - pet potencijalnih sponzora i svi su pozitivno reagirali. Do kraja rujna očekujemo to riješiti da budemo mirni do 2019. godine. Dogodine zbog prelaska u viši rang, očekujemo dodatni dio sredstava iz proračuna Dubrovačkog saveza športova, čime bismo pokrili dio ove sezone te, ovisno o rezultatu, pripremili iduću sezonu. Siguran sam da ćemo ove godine uspješno premostiti financijski konstrukciju kako bismo u idućoj sezini nastavili raditi bez većih problema.

Petar Dubelj se u matični klub vraća iz KK Student Mostar, Nikola Došen iz KK Ribola Kaštela gdje je u Premijer ligi bio prvi strijelac kluba s 13.5 koševa po susretu, a centar Ivan Španjić igrao je za KK Mislav iz Podstrane.

-Moja očekivanja su, ovako na prvu, možda i veća od ostalih. Volio bih opet zaigrati u Premijer ligi. Koliko stvarno možemo i tko je kvalitetan u ovom rangu, vidjet ćemo vrlo brzo, već nakon nekoliko uvodnih kola – jasan je Došen, a Dubelj dodaje kako mu je drago što se vratio u Gospino polje.

-Napredovao sam dok me nije bilo u Dubrovniku, posebno prošle sezone kada sam dobio pravu minutažu. Radujem se novoj sezoni jer vjerujem u ovu momčad.

Momčad je napustio Josip Boban (KK Alkar Sinj) i iskusni Josip Glavinić koji je pomogao u završnici prošle sezone. Vrlo je izgledan i odlazak centra Stjepana Tešije.

-Bez obzira na odlaske, bit ćemo dobri i konkurentni za ovaj rang. Bit ćemo više na okupu i imati bolje treninge.Kvalitetniji smo nego lani te vjerujem da možemo u gornji dom,igrajuci atraktivno da vratimo publiku u dvoranu – riječi su trenera Željka Vreće.

U novoj sezoni u 1.kolu KK Dubrovnik 6.listopada(subota) docekuje u Gospinu polju KK Sonik Puntamiku iz Zadra. Susret se igra sa pocetkom u 16 sati.
Naslovnica Košarka

Najčitanije

Najnovije

I turisti se okušali u penganju jaja

I turisti se okušali u penganju jaja
Udruga Dubrovački primorski svatovi i ovog je Uskrsa ponovno upriličila radionicu tradicionalnog penganja jaja i...
I turisti se okušali u penganju jaja

Svi u đir Stradunom

Svi u đir Stradunom
Uskrsna nedjelja i lijepo, sunčano vrijeme izmamili su na Stradun brojne sugrađane i njihove goste. Stradun se ...
Svi u đir Stradunom