StoryEditorOCM
KošarkaKOŠARKA

PH ZA DJEVOJČICE Peto mjesto u konkurenciji 23 ekipe je odličan rezultat pogotovo kad se zna činjenica da smo najmlađa ekipa prvenstva!

23. lipnja 2018. - 20:26

Malo je nedostajalo da se niz osvajanja medalja Ženskog košarkaškog kluba Ragusa nastavi, da ove godine opet njegove dvije selekcije mlađih uzrasta budu na pobjedničkom postolju državnog prvenstva. Nakon što je u uzrastu do 11 godina osvojila srebro, djevojčice Raguse do 13 godina su pete u državi u konkurenciji 23 kluba.

- Bili smo najbolji u skupini 'D'. Dobili smo oba suparnika, Jabuku i Mladost iz Ivanoveca. Jabuku sa 48:14, a Mladost s 29:6. Zatim smo u osmini finala s 32:20 savladale Dugopolje, a nakon toga izgubile u četvrtfinalu s 32:19 od zagrebačke Trešnjevke 2009., koja je na kraju osvojila brončanu medalju. Košarkaška akademija Žana Lelas je prva, a Croatia 2006. druga. Nažalost, porazu u četvrtfinalu su kumovale ozljede Lucije Papić i Karle Radović, a to su ujedno jedine dvije naše igračice koje su izlazno godište, dakle, rođene 2005. godine – istaknula je Cvetana Matić, trenerica Raguse uz koju je na klupi na PH bila Marija Pocrnjić.  

Ragusa je u Zagrebu, gdje se igralo prvenstvo Hrvatske za djevojčice do 13 godina, igrala u sastavu: Ella Majstorović, Lucija Papić, Martina Lončar, Iva Tokić, Ilma Šarotić, Inda Čustović, Una Majstorović, Paula Lobaš, Jeylin Donertas, Karla Radović, Danijela Đurić i Lući Jeić.

Ella Majstorović je s postignuta 53 koša u četiri utakmice bila peti strijelac prvenstva. Sve koje su više postigle odigrale su dvije utakmice više. S prosjekom od 14,25 koša po utakmici od Elle je bila bolja samo Lana Bešlić iz Košarkaške Akademije Žana Lelas, koja je izabrana za najbolju igračicu prvenstva. Bešlić je u prosjeku postizala 18,67 koševa po utakmici. Među 30 najboljih strijelaca prvenstva našla se još jedna igračica Raguse, i to Lucija Papić s ukupno 30 koševa.

- Peto mjesto u konkurenciji 23 ekipe je odličan rezultat pogotovo kad se zna činjenica da smo najmlađa ekipa prvenstva. Nažalost ponavljam, vjerujem da bi rezultat bio još i bolji da nije bilo problema s ozljedama – dodala je Matić.

07. svibanj 2024 04:10