StoryEditorOCM
KošarkaKOŠARKA

ITALIJA Periću derbi i pozicija broj jedan!

10. svibnja 2018. - 00:49

Kakva završnica ligaškog dijela talijanskog prvenstva! Unatrag četiri kola EA7 Emporio Armani Milano je imao pobjedu više od Umana Reyer Venezie, ali je prvo izgubio derbi u gostima od Brescie, i to u produžetku. Potom je poražen i kod kuće od pretposljednjeg Pesara nakon čega je pobjedu više imala Umana Reyer Venezia, ali je ona to prosula izgubivši u pretposljednjem kolu u gostima baš od Pesara. I na kraju, bodovno poravnati, Umana Reyer Venezia i EA7 Emporio Armani Milano igrali su u domu Umana Reyer Venezie u zadnjem kolu. Tko pobijedi kreće s najbolje pozicije u utrku za prvaka.

Pobijedio je domaćin. Hrvoje Perić i ekipa su slavili s 89:86 te će u četvrtfinalu igrati protiv Vanoli Cremone, koja je na kraju osma u ligaškom dijelu, dok drugi EA7 Emporio Armani Milano igra za polufinale kontra Cantua, koji je sedmi.

U derbiju posljednjeg 30. kola euroligaš iz Milana je poveo s 2:0, zadnju prednost imao nedugo nakon toga (9:8). Do kraja je vodio domaćin, aktualni talijanski prvak. Najviše početkom nastavka kad je serijom 7:0 stigao do plus 10, jedine dvoznamenkaste prednosti na utakmici.

Perić opet među najzaslužnijima za uspjeh Umana Reyer Venezie. Ubacio je 11 koševa od čega 7 u trećoj četvrtini. Igrao je ukupno 18 minuta. Pogodio je 3 od 4 šuta za dva te jednu tricu iz jednog pokušaja. Bacanja 2 od 5. Imao 4 skoka, 2 osvojene lopte i 1 asistenciju.

Ukoliko Perić i ekipa budu uspješni u prvom krugu doigravanja za prvaka – u polufinalu ih čeka uspješniji iz ogleda Avellino (4) – Trentino (5). Pobjednik Brescia (3) – Varese (6) ide u polufinalu na pobjednika EA7 Emporio Armani Milano – Cantu. 

26. travanj 2024 09:47