StoryEditorOCM
KošarkaKOŠARKA

PREDKADETI PH Dubrovnik preokretom među osam najboljih u državi!

28. travnja 2018. - 21:10

Predkadeti Dubrovnika slave. Drugi su u svojoj skupini, tj. među osam najboljih u državi te još uvijek u igri za plasman na završni turnir Prvenstva Hrvatske, Final four. Za novi podvig, mjesto među četiri najbolja u državi, trebat će im još jedna pobjeda, treća u nizu, i to protiv prvog favorita i domaćina turnira - Cedevite, koja je bila najbolja u drugoj skupini. Dobila je sve tri utakmice – Vindiju, Mladost te Split. Dubrovnik je pak na startu natjecanja u svojoj skupini izgubio od Košarkaške akademije Osijek, a nakon toga dobio Stoju te sad u utakmici odluke, tko pobijedi – drugi je u skupini i ide dalje, Rudeš sa 66:60.

Dubrovnik je utakmici odluke napravio preokret u posljednjoj četvrtini, koju je dobio s 28:16. Luka Kriste je postigao 27 koševa, Jakov Vujičić 23. Opet je Mateo Lambeta ostvario 'double double': 11 koševa i 16 skokova. Još su koš Rudeša pogađali Ivan Bogdanović (3) i Nikša Milivojević (2), a još su pod vodstvom Mara Lučića igrali: Marko Živković, Ante Smoljko, Mato Kapović, David Žakula i Frano Maštrapa.

Pobjednik ogleda Cedevita – Dubrovnik ide na Final four, a drugi putnik sa zagrebačkog turnira bit će uspješniji iz ogleda u kojem se sastaju Košarkaška akademija Osijek i Split. Utakmice se igraju u nedjelju, 29. travnja.

FOTO Mateo Lambeta (Dubrovnik)

26. travanj 2024 15:10