StoryEditorOCM
KošarkaDERBI DRUGE HL - JUG KOŠARKAŠA: DUBROVNIK - SONIK PUNTAMIKA 100:59!

SONIK PUNTAMIKA POTOPLJENA U GOSPINOM POLJU Dubrovnik par excellence! 

Piše i snimio: Tonči Vlašić
11. ožujka 2018. - 22:17

Dubrovnik je bio sjajan od početka utakmice, po mnogima odluke o prvaku Druge hrvatske lige - jug. Sve mu je išlo od ruke. 'Ubilo' je to suparnika, koji nije bio ni približno tako raspoložen te se u njegove redove vrlo brzo uvukla nervoza. Sonik Puntamika je 'pucala' po šavovima. Zadarski brod je tonuo iz minute u minutu.

Nekoliko stotina gledatelja, najviše ove sezone u Gospinom polju, moglo je uživati u igri koju je prikazao Dubrovnik. Bilo je tu i sjajnih poteza. Ovacije je doživio Filip Vujičić nakon zakucavanja na početku treće četvrtine. Pljeskalo se istom i zbog blokade. Nagrađeni su pljeskom brojni sjajni potezi Josipa Bobana, Stipe Režiće, Josipa Glavinića, Stjepana Tešije i ostalih... 

Na kraju, nakon 40 minuta igre, čak 100:59 za Dubrovnik, koji je tako uspjehom u derbiju 12. kola stekao više od jedne pobjede prednosti protiv glavnog i jedinog konkurenta za naslov prvaka u južnoj skupini Druge lige. Naime, osim što sad momčad trenera Željka Vreće ima pobjedu više od Sonik Puntamike, bolja je i u međusobnim dvobojima. U Zadru je izgubila sa 6 koševa razlike, a u Gospinom polju slavila sa čak 41 koš razlike!

Osvajanje prvog mjesta u južnoj skupini Druge hrvatske lige tek je pola posla na putu do višeg ranga. Nakon što završi natjecanje u južnoj skupini (dva su kola do kraja), prvak ide u Ligu za popunu Prve lige. U njoj će se naći pet prvaka. Toliko je skupina Drugih liga. Prva dva mjesta vode među prvoligaše. Ovakav Dubrovnik, kakvog smo gledali protiv Sonik Puntamike, ima velike izglede da ostvari željeno te se na jesen nađe u Prvoj hrvatskoj ligi.  

Rapsodija - 100:59!
Dubrovnik je pobjedu protiv Sonik Puntamike izborio u sastavu: Josip Boban (25), Petar Šeparović (9), Antonio Petrović, Božo Katić, Josip Glavinić (7), Toni Mustapić (9), Stipe Režić (22), Ivan Vodopija, Filip Vujičić (6), Stjepan Tešija (17), Joško Kušt (2) i Vlaho Šojka (3). 

26. travanj 2024 07:38