StoryEditorOCM
KošarkaKOŠARKA

NBA / MARIO HEZONJA UHVATIO RITAM Opet najbolji strijelac Magica, opet iznad 20!

Piše i snimio: Tonči Vlašić
15. veljače 2018. - 08:01

Mario Hezonja je protiv Charlotte Hornetsa pokazao ono što smo od njega vidjeli posljednjih nekoliko tjedana – sjajnu izvedbu – 21 koš i 10 skokova te napredak u obrani  - naglašava se nakon što je Dubrovčanin treću utakmicu u nizu ubacio 20 i više koševa. Ujedno bila je to treća utakmica u nizu kako je Hezonja najbolji strijelac Orlando Magica.

Hornetsi su u Amway centru slavili sa 104:102. Hezonja je osim spomenutog 'double double' učinka (koševi / skokovi) imao 3 asistencije i 2 ukradene lopte. Niti jednu izgubljenu loptu. Pogodi je 10 od 20 šuteva iz igre od čega jednu tricu iz šest pokušaja. Potpisao je potez utakmice kada je prevario Jeremy Lamba, poslao ga prema centru, a on okretom prošao naprijed te lijevom rukom položio loptu u koš nakon čega su mnogi ustali sa svojih mjesta te mu pljeskali. Na drugom videu, na službenoj stranici kluba, izdvojeni su svi njegovi koševi. Njegova slika je naslovna u izvješću s utakmice.

Svi hvale Hezonju bez obzira što je u posljednjoj četvrtini promašio tri od četiri šuta. Posebno se ističe treća četvrtina u kojoj je ubacio 10 koševa te ostavio Magic u igri za pobjedom.

- Hezonja vjeruje u sebe i vjeruje da će se naporan rad isplatiti – pišu američki mediji.

Hornetsi su treći put slavili ove sezone protiv Orlando Magica. Dva puta kod kuće te sad prvi put u Amway centru. Magic je zadnji put dobio Hornetse u prosincu 2015. godine. 

Hezonja je zahvaljujući igrama u posljednjih mjesec i pol dana sad na prosjeku ove sezone od 8.8 koševa i 3,5 skoka po utakmici. U zadnjih nekoliko utakmica taj je prosjek duplo veći. U zadnje tri utakmice je prosjek 22,7 koševa po utakmici! Orlando je na učinku od 18 pobjeda i 39 poraza. Sad ide pauza zbog All Star Weekenda u LA-u. Iduću utakmicu Magic igra 22. veljače kod kuće protiv New York Knicksa. U Orlandu se nadaju kako će im se tada priključiti Nikola Vučević i Aaron Gordon, a možda i Jonathan Isaac i Terrence Ross, koji su također na listi ozlijeđenih već duže vrijeme.

FOTO Mario Hezonja protiv Washington Wizardsa u sezoni 2015./16.

26. travanj 2024 17:58